Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokrat Parti TBMM’de kurulacak yeni grupta yer almayacak: “Meclis çalışmalarını DP tüzel kişiliğiyle sürdüreceğiz”

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Demokrat Parti’nin Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin Meclis’te kuracağı gruba katılmayacağını söyledi. Uzun, “Demokrat Parti tüzel kişiliği ile Meclis’te çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Demokrat Parti (DP) İzmir milletvekili Salih Uzun, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve, Gelecek Partisi’nin Meclis’te grup kurma çalışmalarında yer almayacaklarını söyledi. Grup kurma çalışması aşamasında DP’nin üç milletvekili ve parti yetkilileri ile de görüşüldüğünü vurgulayan Uzun, kurulacak yeni gruba “Katılmama kararı” aldıklarını ve Meclis çalışmalarına Demokrat Parti olarak katılacaklarını söyledi.

“Onlar siyaseten daha yakın”

Uzun, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin siyaseten daha yakın olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

Biz siyasi çizgi olarak aynı gelenekten gelmiyoruz, merkez sağ siyaset geleneğinden geliyoruz. Meclis’te grup kurmanın avantajları var. Kürsüde konuşma, söz hakkı avantajları, komisyon çalışmalarına katılma hakları var. Bu konuda kısıtlarımız olacak ama biz müstakil durmayı tercih ettik. Üç Demokrat Parti milletvekili olarak müstakil duracağız.

“Diğer partilerle yakın çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz”

CHP ile yakın çalışmayı tercih ederiz” diyen Uzun, Meclis’teki çalışmalarda Millet İttifakı çatısı altında hareket ettikleri diğer partilerle de “dirsek temaslarının” olacağını belirterek, yakın çalışma anlayışlarının süreceği söyledi. 

Yerel seçimlerde Demokrat Parti’nin kendi logosu ve ismiyle katılma eğilimi olduğunu söyleyen Uzun, “Parti içi istişarelerimiz sürüyor. Genel Başkan salı günü il başkanlarını topluyor. Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı var. Değerlendirmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Saadet Partisi, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi’nin 15 Haziran yayımladıkları ortak açıklamada Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdikleri belirtmişti. Açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulundukları bildirmişti. Medyascope’un edindiği bilgilere göre üç parti yerel seçimlere giden süreçte AKP’den oy alabilecek yeni bir merkez sağ partisi kurmayı planlıyor. 

Okuyun: Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi Meclis’te grup kuracak | Yeni bir merkez sağ partisi kurulmak isteniyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.