Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müge İplikçi ile Zeytin Dalı: “Kayıp Uygarlıklar ve Diller” – Töre Sivrioğlu

Zeytin Dalı’nda bu hafta Müge İplikçi’nin konuğu Kayıp Uygarlıklar ve Diller kitabının yazarı Töre Sivrioğlu. Mahir Ünsal Eriş’in önsözünü yazdığı kitap Kafka Yayınevinden çıktı. Eriş’in “nesnel bir tarih” dediği kitabın yazarı Sivrioğlu aynı zamanda arkeolog. Sivrioğlu Antik Çağdan itibaren Tanrı’nın bütün dinlerde öne çıktığını sonradan uzaylı konusuna gelindiğini söylerken fantastik arkeoloji ve gerçeklikle kurduğu ilişkiye de değiniyor. Romantik arkeolojinin sıkıntı yarattığını söyleyen Sivrioğlu uzaylıların değil insanlık tarihinin harika olanın ne olduğunu söylediğini anlatıyor. Bütün başlıklarda “nesnel bir tarih” perspektifinden bakan Sivrioğlu geçmişin bugüne olan katkılarını ve Mısır Piramitlerinin uzaylılar tarafından yapıldığı fikrini de Zeytin Dalı’nda yanıtladı.

Keyifli seyirler!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.