Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tel Aviv’de kamyonetli saldırı: “Cenin’e karşılık olarak yapıldı”

İsrail’in Cenin kampına saldırıları devam ediyor. Hamas üyesi bir kişi, bu saldırılara “karşılık” olması adına Tel Aviv’de sivillerin olduğu bir alana kamyonetle saldırdı.

Saldırıda 9 kişi yaralandı, 3 kişinin durumu ağır. Saldırgan, civardaki motosikletli bir sivil tarafından vuruldu. İsrail polisi saldırganın, Batı Şeria’dan bir Filistinli olduğunu açıkladı.

Hamas, 20 yaşındaki saldırganın bir üyeleri olduğunu ve İsrail’in Cenin saldırılarına cevap olarak bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde saldırganın bir otobüs durağına kamyonetiyle girdiği, sonrasında da araçtan inip bıçakla insanlara saldırdığı görünüyor.

İsrail, Cenin’i vurmaya devam ediyor: 10 kişi hayatını kaybetti

Saldırı anı.

Daha sonra ortaya çıkan görüntülerde, saldırganın motosikletli sivil tarafından vurulma anı görülüyor. Motosikletli sivil, başta yaraladığı Hamas saldırganı yerde yatarken, bir kez daha ateş ederek saldırganı öldürüyor.

Saldırganın öldürülme anı.

Hamas, Tel Aviv’de gerçekleşen saldırılardan memnun: “Cenin’de devam eden İsrail harekatına karşı kahramanca bir intikam…”

İsrailli yetkililer, saldırganın kimliğini açıkladı. 20 yaşındaki Abed al-Wahab Khalila’nın Batı Şeria’daki As-Samu’dan geldiği açıklandı. Güvenlik güçleri, Tel Aviv’de ve diğer kentlerde de saldırılar olabileceğine dair uyarılarda bulundu.

İsrail ordusu, Hamas’ın ve diğer militan grupların üslerini vurmak amacıyla Cenin kamplarına askeri bir harekat başlattı. SİHA saldırılarında şu ana kadar 10 Filistinli hayatını kaybetti, 100’den fazlası da yaralandı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.