Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ordusu Cenin’den çekildi

İsrail, Cenin kamplarına son yılların en büyük saldırılarından birini gerçekleştirdi. Hamas ve diğer grupları vurmak için Cenin’e saldırılmasının ardından onlarca kişi öldü, binlerce kişi evinden oldu.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Cenin’de yürütülen harekatın tamamlandığını ve ordunun çekildiğini doğruladı. Cenin’de çatışmaların bitmesi ile Gazze’de çatışmalar başladı. Gazze’den İsrail tarafına ateşlenen beş füze, hava savunma sistemleri ile vuruldu. İsrail tarafı cevap olarak, bir silah üretim tesisine hava saldırısı düzenledi.

Cenin kamplarına yapılan operasyonun ardından 12 Filistinli hayatını kaybetti. 12 kişiden sadece 5’inin militan olduğu doğrulandı. İsrail ordusu çekilirken, bir İsrail askeri yangında hayatını kaybetti.

Tel Aviv’de kamyonetli saldırı: “Cenin’e karşılık olarak yapıldı”

İsrail ordusu Cenin’de.

İsrail ordusunun Cenin’deki harekatında, yüzlerce insan yaralandı. Filistin Sağlık Bakanı Mai al-Kaila, İsrail ordusunun bir hastane önünde sivillere ateş açtığını iddia etti.

İsrail ordusu da, bu konunun araştırıldığını söyledi ve sivil alanların Hamas ve diğer gruplar tarafından, “saklanma alanı” olarak kullanıldığını söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) grubu da, İsrail ordusunun hastanelere yaptığı saldırıları kınadı.

Cenin sokakları.

İsrail’in askeri harekatının sona ermesiyle birlikte, Cenin kamplarından kaçanlar da geri dönmeye başladı. Filistin Kızılayı, kamplardan 500 aile ile birlikte yaklaşık 3000 kişinin tahliye edildiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, Cenin’de yaklaşık bin silaha el koydu. Harekat esnasında 30 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.