Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala’dan Yargıtay kararına tepki: “Ceza hukukunda niyet okuma anlayışının Yargıtay düzeyinde ifade bulması ülkemiz için tehlikeli”

İş insanı Osman Kavala, Yargıtay’ın hazırladığı Gezi tebliğnamesiyle ilgili açıklama yayımladı. Kavala, tebliğnameyle ilgili, “Daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir” yorumunda bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi davasıyla ilgili hazırladığı dört bölümden oluşan tebliğnameyi Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Başsavcılığın tebliğnamesinde Mücella Yapıcı’ya verilen cezanın bozulması; Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin cezalarının onanması istendi.

İş insanı Osman Kavala, Yargıtay’ın hazırladığı tebliğnameye ilişkin açıklama yayımladı.

Kavala, tebliğnameyle ilgili, “Daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir” yorumunda bulundu.

Tebliğnamenin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarına tamamen aykırı olduğunu söyleyen Kavala’nın açıklaması şöyle:

“Yargıtay Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu tebliğname daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir. Savcılığa göre, suç işlendiğine dair delil yokluğunda dahi, mahkeme, kişinin suç işleme niyeti taşıdığına kanaat getirip mahkumiyet kararı verebilir. AİHM ilke ve kararlarına da tamamen aykırı olan, ceza hukukunda niyet okuma anlayışının, Yargıtay düzeyinde ifade bulması ülkemiz için tehlikeli bir gelişmedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.