Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Levent Gültekin’in Kılıçdaroğlu iddiasını yalanladı | “Tamamen hayal ürünü”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gazeteci Levent Gültekin’in Medyascope yayınında, seçim öncesi Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığını iddia ettiği konuşmadaki ifadeleri yalanladı. CHP’den yapılan açıklamada, “Yorumcu Levent Gültekin tarafından ifade edilen ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür” denildi.

CHP, 14 Mayıs seçimleri öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığını iddia ettiği bir konuşmayı aktaran gazeteci Levent Gültekin’i yalanladı. CHP İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yorumcu Levent Gültekin tarafından ifade edilen ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nde makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur. Uçurumun kenarında bir ülkeden, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran kahramanların bugünkü temsilcileri, ülkemizi bugün düştüğü darboğazdan da çıkaracaktır.”

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1679146615486152704?s=20

Gültekin’den açıklama: “Konu netliğe kavuşturulmak isteniyorsa, yüzleşmeye hazırım”

Gazeteci Levent Gültekin, CHP’nin açıklamasının ardından Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Gültekin, söz konusu konuşmanın BaBaLa TV’de Kılıçdaroğlu’na dinletildiğini ve Kılıçdaroğlu’nun “Evet geldi, görüştüm” diye yanıtladığını belirtti.

Gültekin’in açıklaması şöyle:

“Bir partiyle ve onun genel başkanı ile polemiğe girmek istemem ama bugün gündem olan konuşmam BaBaLa TV’de Kemal Bey’e dinletildiğinde ‘Evet geldi, görüştüm saygı duyarım’ dedi, bu görüşme iddiam hayal ürünüyse Kemal Bey niçin ‘Geldi, görüştük’ dedi? Kaldı ki gerçek olmayan bir bilgiyi paylaşmak en hafif tabirle ahlak yoksunluğudur, böyle bir şey yapmak için bir nedenim de yok. Ama konu gerçekten netliğe kavuşturulmak isteniyorsa Kemal Beyle yüzleşmeye hazırım.”

Ne olmuştu?

Gazeteci Levent Gültekin, Medyascope’ta Ruşen Çakır ile yaptığı yayında “Kılıçdaroğlu’na adaylığı için bu ülke için son şans, bu şansı heba etme dedim. Kılıçdaroğlu bana ‘Ülke bitti hiçbirimizin kurtarma şansı yok’ dedi. ‘Kemal Bey o zaman aday olma lütfen’ dedim, bana ‘Adaylığımı engelleme şansım yok’ dedi” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.