Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Menzil şeyhi Abdülbâkî Erol’un cenazesine yoğun katılım

Nakşibendiliğin kolu Menzil tarikatının şeyhi Abdülbâkî Erol’un cenazesi Adıyaman’ın Menzil Köyü’nden kaldırıldı. Erol’un cenazesine binlerce kişi katıldı.

Organ yetmezliği nedeniyle 74 yaşında dün (12 Temmuz) hayatını kaybeden Menzil tarikatının şeyhi Abdülbâkî Erol için Adıyaman-Menzil’de cenaze töreni düzenlendi. Erol sabah saatlerinde düzenlenen cenaze merasiminin ardından aile mezarlığına defnedildi.

Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici gibi isimler de cenaze törenine katıldı. Erol’un cenazesi için binlerce kişi Adıyaman’a gitti.

Cenaze törenine katılanlar köy yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Emsey Hastanesi’nde organ yetmezliği nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü bilinen Menzil şeyhi Abdülbâkî Erol, dün saat 14:10’da hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Alican Uludağ

Abdulbaki Erol, abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol 1993’te ölünce tarikatın şeyhi seçilmişti.

Erol’un tarikatı Menzil, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, milletvekili seçimlerinde ise AKP’yi ilk destekleyenlerdi. Tarikatın daha önceki seçimlerde de Erdoğan’ın desteklediği biliniyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erol’un vefat haberinin ardından mesaj yayımladı:

“Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdülbâkî Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.