Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 955. haftada yine gözaltına alındı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri 955. haftada yine gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle İstanbul-Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nda 1995’ten bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri’nin, bu haftaki eylemleri yine polis tarafından engellendi.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Galatasaray Meydanı’na erişemeden, Meşrutiyet Caddesi girişinde engellenerek hukuksuzca gözaltına alınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Gülseren Yoleri, İsmail Yücel, Davut Arslan, Cihan Kaplan, Cüneyt Yılmaz, Maside Ocak, Leman Yurtsever, Hatice Onaran, Dilan Şimşek.

Anayasa Mahkemesi (AYM) İstanbul Beyoğlu’nda Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta buluşmasının yasaklanması ve buna yönelik polis müdahalesi nedeniyle “toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine” karar vermişti.

Kararda, “Grubun kaybolan yakınlarının bulunması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması amacına yönelik oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak istemesi demokratik bir toplumda saygı ile karşılanmalıdır” ifadelerine yer verilmişti. AYM kararı, 23 Şubat’ta Resmi Gazete’de de yayımlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.