Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023-2024 sezonu fikstürü açıklandı: Anadolu Efes, FC Barcelona deplasmanıyla başlıyor – Fenerbahçe Beko, Armani Milan’ı ağırlayacak

Avrupa basketbolunun en üst seviye kulüp turnuvası olan Turkish Airlines EuroLeague’de 2023-2024 sezonu fikstürü belli oldu. Temsilcilerimizden Anadolu Efes sezonu 5 Ekim’de FC Barcelona deplasmanında açarken, Fenerbahçe Beko ise 6 Ekim’de EA7 Emporio Armani Milan’ı konuk edecek. İki temsilcimizin karşı karşıya geleceği Türk derbisi ise 17. haftada 20 Aralık günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023-2024 sezonu fikstürü açıklandı. Yeni sezonun ilk haftası 5-6 Ekim günü oynanacak ilk haftayla start alırken, 11-12 Nisan 2024 tarihlerinde oynanacak 34. hafta mücadeleleri ile normal sezon sona erecek. Bu sezon ilk defa oynanacak play-in formatıyla birlikte, play-in karşılaşmaları ise 16 ve 19 Nisan 2024 tarihlerinde oynanacak ve play-off aşamasına geçilecek. İlk 8’de yer alan takımların oynayacağı çeyrek final mücadeleleri ise 23 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında oynanacak ve 24-26 Mayıs tarihlerinde Berlin’de oynanacak Final-Four sonucunda sezon noktalacak.

Temsilcilerimizden önümüzdeki sezonda koçu Dimitris Itoudis ile yoluna devam edecek Fenerbahçe Beko, 6 Ekim Cuma günü evinde EA7 Emporio Armani Milan karşılaşması ile sezonu açacak. Geçtiğimiz yıl Itoudis ile girdiği yeniden yapılan sürecinde oldukça başarılı bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, kadrosunu büyük ölçüde korudu. Geçtiğimiz sezon tek topla Final-Four’un dışında kalan Fenerbahçe Beko, beklentilerin altında kalan Carsen Edwards, Tonye Jekiri, Kostas Antetokounmpo, İsmet Akpınar ve Devin Booker ile yollarını ayırdı. Uzun pozisyonlarında önemli eklemeler yapan sarı-lacivertliler, Nate Sestina, Georgios Papagiannis ve Sertaç Şanlı’yı kadrosuna kattı. Kısa pozisyonunda ise şu ana kadar sadece Yan Madar’ı kadrosuna katan Fenerbahçe Beko’nun sezon başlamadan önce başka hamleler yapması da bekleniyor.

Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise geçtiğimiz sezon EuroLeague’de büyük hayal kırıklığı yaşadıktan sonra, hem koç kadrosunda hem de oyuncu kadrosunda büyük değişikliklere gitti. Koç Ergin Ataman ile yollarını ayıran lacivert-beyazlılar, Türk Telekom ile oldukça başarılı bir sezonu geride bırakan genç koç Erdem Can’ı takımın başına getirdi. Oyuncu kadrosunda ise önceki iki sezonda elde edilen iki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Vasilije Micic’i NBA’e kaptıran Anadolu Efes, yerine geçtiğimiz sezonun EuroLeage asist kralı Darius Thompson’ı kadrosuna kattı. Takım kaptanları Doğuş Balbay ve Bryant Dunston ile de yollarını ayıran Anadolu Efes, uzun yıllardır formasını giyen Buğrahan Tuncer’e de veda etti. Ayrıca Efes, geçtiğimiz sezon formasını giyen Chris Singleton, Amath M’Baye, Egehan Arna ve Furkan Haltalı ile de yollarını ayırdı. Thompson’ın yanı sıra Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Derek Willis, Ercan Osmani ve Tyrique Jones ile kadrosunu güçlendiren Anadolu Efes, yeni sezon kadro yapılanmasını en erken tamamlayan takım oldu. Lacivert-beyazlılar yeni sezonu 5 Ekim Perşembe günü FC Barcelona deplasmanında açacak.

2023-2024 Anadolu Efes kadrosu:

2023-2024 sezonu ilk haftasının programı:

Temsilcilerimizin karşı karşıya geleceği Türk derbisi ise 17. haftada 20 Aralık Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023-2024 sezonu ilk yarısı derbi takvimi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.