Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trafik kazasına karışan bakan istifa etti

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, Pazar akşamı Wellington kentinde bir trafik kazasına karıştı. Bakan, gözaltına alınmasının ardından görevini bıraktı.

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, Allan’ın Pazar saat 21.00’den sonra Wellington’da bir kazaya karıştığını açıkladı. Adalet Bakanı Kiri Allan, aracını “dikkatsiz” bir şekilde sürdüğü ve polise mukavemet gösterdiği için gözaltına alındı. 39 yaşındaki Allan, dört saat sonra serbest bırakıldı.

Kiri Allan

Alkol testinde de değerleri normalin 250-400 mikrogram üzerinde çıkan Allan, ileri bir tarihte mahkemeye çıkacak. Yeni Zelanda İşçi Partisi’nin öne çıkan isimlerinden biri olan Allan, kısa bir süre önce yaşadığı ruh sağlığı sorunları için izin almıştı. Kiri Allan’ın daha önce de eşiyle yaşadığı ayrılık ve bakanlıktaki çalışma koşulları, Yeni Zelanda’da gündem olmuştu.

Adalet Bakanı Kiri Allan, Başbakan Hipkins’in “tavsiyesiyle” istifa etti. Hipkins, Allan’a “suç işlemiş bir Adalet Bakanı’nın görevde kalamayacağını” söyledi. İstifası hakkında konuşan Allan, “Geçtiğimiz haftalarda bir takım kişisel sorunlarla karşı karşıya kaldım. Bunları değerlendirmek için işimden izin aldım. Dünkü davranışlarım iyi durumda olmadığımı gösterdi. Kendimi ve meslektaşlarımı hayal kırıklığına uğrattım.” dedi.

Yeni Zelanda’da İşçi Partisi hükümeti zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz ay, Ulaştırma ve Göçmenlik Bakanı Michael Wood, elindeki hisse senetleriyle ilgili olası bir çıkar çatışmasını açıklamadığı için istifa etmişti. Mart ayında Polis Bakanı Stuart Nash, bağışçılara gizli bilgiler verdiğinin ortaya çıkmasının ardından görevden alındı. Mayıs ayında ise Gümrük Bakanı Meka Whaitiri, başka bir siyasi partiye geçmesinin ardından kovuldu.

Yeni Zelanda’da seçimler 14 Ekim’de yapılacak ve uzmanlara göre tüm bu yaşananlar İşçi Partisi’nin, muhafazakar Ulusal Parti’ye karşı güç kaybetmesine neden oldu.

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins

Eski Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’in yeni işi Harvard Üniversitesi’nde

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.