Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mustafa Sarıgül’e TBMM’de yumruk | Turan Tüysüz: “İlk o bana vurdu”

Mustafa Sarıgül ile Turan Tüysüz arasındaki “yumruklu kavga” polemiği devam ediyor. Sarıgül sözlü saldırı olduğunu söyledi, Turan ise “İlk o bana vurdu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve ANAP 22. Dönem Milletvekili Turan Tüysüz arasında dün (25 Temmuz 2023) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerilim yaşandı. Meclis kulislerindeki iddiaya göre Tüysüz, Sarıgül’e yumruk attı. Sarıgül de sözlü saldırının olduğunu söyledi. Turan Tüysüz ise Mustafa Sarıgül’ün ilk kendisine yumruk attığını açıkladı.

İddiaların ardından Meclis’te konuşan Sarıgül, yumruklu değil, sözlü saldırının olduğunu söyledi. Sarıgül açıklamasında, “Hiç bilmediğim konularla ilgili bana birtakım sorular sordu. Ben de, ‘Tanımıyorum sizi, burası bunun yeri değil’ dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabii ki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil” dedi.

Turan Tüysüz ise gazetecilerin, “Alacak-verecek meselesi miydi?” sorusuna “Aynen öyle” cevabını verdi. Tüysüz, Sarıgül’ün kendisine hem maddi hem manevi borcu olduğunu söyledi.

10Haber’e konuşan Turan Tüysüz, “Size ne kadar borcu var?” sorusuna “O uzun bir mesele. Ama yüklü miktar borcu var. Biz onun için kavga ettik. CHP’den atıldık adam bizi tanımadığını söylüyor. Ayıp” diye yanıt verdi.

Turan Tüysüz yumruk olayıyla ilgili, “Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.