Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş uzun bir aradan sonra ilk kez konuşacak

Hakkında açılan dava sebebiyle 4 Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 31 Mayıs’ta aktif siyaseti bıraktığını açıklamış; ardından ne konuşmuş ne de bir mesaj yayımlamıştı. Demirtaş’ın bugün (7 Ağustos) uzun bir aradan sonra Kobani davasının 28. duruşmasında konuşacağı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında açtığı dava nedeniyle 4 Kasım 2016’dan beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uzun bir aradan sonra suskunluğunu bugün (7 Ağustos) bozacak.

Demirtaş’ın Ankara’da görülecek olan ve 18’i tutuklu 81 HDP’li siyasetçinin yargılandığı Kobani davasının 28. duruşmasında Edirne Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak konuşacağı öğrenildi.

“Aktif siyaseti bırakıyorum” dedikten sonra konuşmamıştı

Selahattin Demirtaş, 31 Mayıs’ta verdiği bir röportajda aktif siyaseti bıraktığını açıkladıktan sonra uzun bir süre herhangi bir açıklama yapmamıştı. Demirtaş, 31 Mayıs’tan bu yana ilk kez konuşmuş olacak.

Demirtaş, 31 Mayıs’taki açıklamasında ne demişti?

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum” demişti.

Demirtaş, siyaset gündemini önemli ölçüde etkileyen mesajının devamında şöyle demişti:

“Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum. Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle.”

Yeşil Sol Parti’li Serhat Eren’den Demirtaş ve Mızraklı’ya ziyaret

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Kobani davası öncesi dün (6 Ağustos) Selahattin Demirtaş ve onunla birlikte kalan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Eren, sosyal medya hesabından, ziyaret ile ilgili şu mesajı paylaştı:

“Sevgili Selahattin Demirtaş ve değerli hocamız Adnan Selçuk Mızraklı’yı Edirne Cezaevi’nde ziyaret ettik. Değerli halkımıza ve tüm dostlara selamları var. Selçuk Hoca’nın ayrıca Devlet Bahçeli’ye özel bir mesajı var.

Adnan Selçuk Mızraklı: ‘Amed Surları çok bedbahtlar, çok zorbalar gördü. Ancak hiçbiri tek bir gedik dahi açamadı Bahçeli.’”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.