Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baykar, Roketsan ve Aselsan, Suudi Arabistan ile yeni anlaşmalar imzaladı

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliği güçleniyor. Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan ile yaptığı Bayraktar AKINCI ihracatı ve işbirliği sözleşmesi ile savunma ve havacılıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük anlaşmasına imza atan Baykar Teknoloji, Suudi Arabistan ile yeni anlaşmalar imzalamaya devam ediyor.

Dün (7 Ağustos) Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Riyad’da düzenlenen İHA İmalatı Yerlileştirme Anlaşması İmza Töreni’nde Baykar Teknoloji, Aselsan ve Roketsan yeni anlaşmalar yaptı. Baykar, Suudi Arabistan Askeri Sanayisi (SAMI) ile yerel yönetim ve teknoloji transferi alanında anlaşma imzalarken; ASELSAN ve Roketsan ise Suudi Arabistan’da teknolojinin yerelleşmesi için çalışmalar yapan NCMS ile mutabakat anlaşması imzaladı.

Baykar Teknoloji’nin Twitter paylaşımı şöyle:

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar da Twitter’dan yaptığı paylaşımda geçtiğimiz hafta yapılan AKINCI anlaşmasını hatırlatarak şunları yazdı:

“Bayraktar #AKINCI TİHA’nın Suudi Arabistan’da üretimi için @SAMIDefense ile kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzaladık. Böylece Türkiye ve Suudi Arabistan arasında güçlü ve stratejik bir işbirliği gerçekleşiyor. Dostluk bağımız daha da güçleniyor. Bölgesel ve küresel istikrar için tarihi adımlar atılıyor.”

Türkiye, 2021’den bu yana Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor. Körfez ülkelerinden gelen yatırımlar ve fonlar, ekonomideki gidişata ve döviz rezervleri üzerindeki baskının hafifletilmesine de yardımcı oluyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.