Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da taraftarlar arasında çıkan kavgada 1 taraftar hayatını kaybetti: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde AEK-Zagreb maçı ertelendi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda AEK Athens ile Dinamo Zagreb’i karşı karşıya getirecek maç, karşılaşma öncesi çıkan olaylar nedeniyle başka bir güne ertelendi. İki takımın taraftarları arasında çıkan kavgada; 1 AEK taraftarı hayatını kaybetti. 

AEK-Zagreb maçı ertelendi

Yunanistan’ın başkenti Atina, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu eşleşmesine ev sahipliği yapacaktı. Ancak AEK Athens ile Dinamo Zagreb’i karşı karşıya getiren eşleşmenin ilk ayağı, karşılaşma öncesi çıkan olaylar nedeniyle başka bir güne ertelendi. Karşılaşma, bugün (8 Ağustos) Türkiye saati ile 21.45’te oynanacaktı.

Atina’nın Nea Filadelfia bölgesinde, AEK Athens’in stadyumunda iki takımın taraftarları arasında büyük bir kavga çıktı. Yunanistan basınındaki haberlere göre; 22 yaşındaki bir AEK taraftarı bıçaklanarak öldürüldü. 4 Yunan ve 4 Hırvat taraftar da yaralandı.

Yunanistan polisi, çıkan olaylarda 98 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olayların çıkma sebebi olarak; Dinamo Zagreb taraftarlarının, maç öncesinde AEK’nın stadyumuna gitmesi gösteriliyor.

Kaynak: Ekathimerini

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.