Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekvador’da devlet başkanı adayı öldürüldü

Ekvador’da yaklaşan başkanlık seçimlerinde aday olan Fernando Villavicencio, düzenlediği mitingde silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

Villavicencio; kuzeydeki Quito kentinde yaptığı mitingden dönerken, arabasına bindiği anda saldırıya uğradı. Arabaya bindiği anda kalabalıktan bir kişinin fırlayıp, devlet başkanı adayını başından vurduğu açıklandı. Olay anına tanık olanlara göre Villavicencio’ya üç kez ateş edildi. Görüntülerde de çok el silah sesi duyuluyor.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, “Bu yapılanın cezasız kalmayacağı” sözünü verdi. Seçimlerde aday olmayacak olan Lasso’nun sözlerinin devamı şöyle: “Organize suçlar uzun bir yol kat etti ama yasaların tüm ağırlığı onların üzerine çökecek.

Ekvador Başsavcısı daha sonra yaptığı açıklamada, saldırganın olay yerinde güvenlik güçleriyle çatıştığını ve yaralanarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Aralarında bir milletvekili adayı ve iki polis memurunun bulunduğu dokuz kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun 20 Ağustos’ta yapılması planlanıyor.

Fernando Villavicencio 59 yaşındaydı.

Ekvador’da uyuşturucu kartellerinin gücü ve artan şiddet olayları, seçimlerin de ana konu başlıklarından. Geçtiğimiz ay yaşanan cinayetlerin ardından ülkede OHAL ilan edildi.

Villavicencio’nun kampanyası da ülkede güvenliğin sağlanmasının yanı sıra, gazetecilik kariyerinde de ele aldığı yolsuzlukla mücadele ve çevre tahribatının azaltılması konularına odaklanmıştı. Geçtiğimiz hafta, kendisi ve ekibinin uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı bir çetenin lideri tarafından tehdit edildiğini söylemişti.

Evli ve beş çocuk babası olan Villavicencio, seçime katılacak sekiz adaydan biriydi. Anket sonuçlarına göre, kazanması yüksek bir ihtimal olarak görülmüyordu.

Olay yeri.

Ekvador’da Temmuz ayında Manta Belediye Başkanı Agustín Intriago, Şubat ayında ise Puerto López Belediye Başkan adayı Omar Menéndez suikast sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Ekvador’da OHAL – Devlet Başkanı Guillermo Lasso: “Nerede saklanırsa saklansınlar, yeraltı dünyası ile savaşacağız”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.