Kamp ve içki yasağı getirilen Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Balat Ormanı’nda 1-2-3 Eylül’de düzenlemek istediği Nilüfer Müzik Festivali, iptal edildi. Bursa Valiliği festivale dün (10 Ağustos) kamp ve alkol yasağı getirilmişti. İptal kararını duyuran Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yaşam tarzına müdahale edildiğini söyledi.

Bursa Valiliği yedi yıldır düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’ne kamp ve alkol yasağı getirince, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem festivali iptal ettiklerini açıkladı. Balat Ormanı önünde açıklama yapan Erdem, bu zamana kadar sorun yaşanmadığını, yaşam tarzına müdahale edildiğini söyledi:

“Ülkenin birçok yerinde konser iptalleri yaşanıyor. 2015’ten beri ne değişti de, ne sorun yaşandı da yasaklar getiriliyor? Bu festival Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayan bir kamplı festivaldir. Dünyada örnek alınmış bir festival. Herkesin mutlulukla ayrıldığı bir iş yapıyoruz. 300 bin katılımcı ve 30 bin çadırlı misafir edindik. Ve hiç sorun yaşamadık. Emniyet güçleri de burada sorun çıkmadığı için bizlere teşekkür etmiştir. Yaşam tarzına müdahale ediliyor.”

Gençlerin soluk alacağı alanların yok edildiğini söyleyen Erdem, “Buraya gelmek için heyecan duyan yurt içi ve yurt dışından birçok genç vardı. Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor” dedi.

Festivali iptal etme kararı aldıklarını duyuran Erdem, satılan biletlerin paralarının iade edileceğini söyledi, hukuk önünde mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

https://twitter.com/NiluferBel/status/1689547766434054144?s=20

Erdem’in açıklamasının ardından Nilüfer Belediyesi’nin Twitter hesabından iptal kararı paylaşıldı:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Nilüferlilerin ve geyikseverlerin heyecanla beklediği bu yıl 1-2-3 Eylül’de 7.’sini düzenlemeye hazırlandığımız Nilüfer Müzik Festivali’ne, kamp ve alkol yasağı geldi. Bu nedenle 7. Nilüfer Müzik Festivali’ni iptal etme kararı aldık. Bu engellemelere karşı gerekli hukuki süreçleri başlatacağız. Satılan biletlerin ücreti iade edilecektir.”