Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD, Suriye askerlerine saldırdı: 23 ölü

Suriye’nin doğusunda yaşanan olayda IŞİD militanları, Suriye güçlerini taşıyan bir otobüse saldırdı. 23 Suriyeli asker hayatını kaybetti.

Deyr el Zor vilayetinde yaşanan olayda, askerleri taşıyan bir otobüs hedef alındı. 23 asker olay yerinde hayatını kaybetti, 10’dan fazlası yaralandı. Kaybolanlar da olduğu bildiriliyor. Bu olay, IŞİD militanlarının bu yıl düzenlediği en kanlı saldırı oldu.

IŞİD 2019’dan sonra gücünü kaybetse de, hala Suriye’nin çöllerinde saklanmaya ve vur-kaç taktikleriyle tahribat vermeye devam ediyor.

T2 Sondaj İstasyonu

IŞİD’in saldırıyı gerçekleştirdiği noktanın Suriye-Irak sınırına yakın bir noktada bulunan T2 sondaj istasyonu yolu üzerindeki çölde olduğu aktarılıyor. T2 sondaj istasyonu 2017 yılında Suriye ordusu tarafından ele geçirilene kadar IŞİD’in karargahlarından biriydi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ölü sayısının artabileceğini söylüyor. SOHR, bu hafta başında IŞİD’in eski kalesi Rakka vilayetinde düzenlenen bir saldırıda 10 Suriyeli asker ve hükümet yanlısı savaşçının öldüğünü söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.