Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Pehlivan beşinci kez cezaevine girecek

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, yayımlanan bir yazısı gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezası nedeniyle bugün (15 Ağustos) beşinci kez Silivri Açık Cezaevi’ne girecek.

Barış Pehlivan daha önce üç yıl dokuz ay ceza aldığı ve altı ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği dava nedeniyle bugün (15 Ağustos) yeniden cezaevine girecek. 16.00’da Silivri’de olacak Pehlivan’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Kılınç ve Zeynel Emre Silivri’de destek açıklaması yapacak.

Denetimli serbestlik talebi hâlâ yanıtlanmayan Pehlivan, temmuz ayında çıkarılan COVID-19 izinlisi hükümlülerin tekrar cezaevine girmesini engelleyen yasadan muaf tutulmuştu.

İtirazının kabul edilmemesi halinde Pehlivan’ın sekiz ay açık cezaevinde kalması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.