Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şöhret kısa sürdü: Threads kullanıcı kaybediyor

Heves bitti mi? Facebook’un sahibi Meta’nın X’e rakip olarak geliştirdiği ve piyasaya sunduğu Threads’e katılan kullanıcılar platformdan ayrılmaya başladı. İnternet sitelerinin trafiğini ölçmek için kullanılan SimilarWeb’e göre temmuz başında Threads’teki aktif kullanıcı sayısı 2,3 milyon iken, 7 Ağustos’ta bu sayı 576 bine kadar düştü.

5 Temmuz’da Instagram’la bağlantılı olarak çalışan Threads’e ilk birkaç saat içerisinde 5 milyon kişi katılmış, bir haftadan kısa bir süre içinde de 100 milyon kişi kayıt yaptırmıştı. Böylece Threads, dünya genelinde en hızlı indirilen uygulama haline gelmişti.

Uygulamanın kullanıma açılmasından bir ay sonra platforma katılan ve platformu aktif olarak kullanan kişi sayısında düşüş gözlemlendi. Şu an alınan verilere göre en yoğun gündemde Threads’in kullanıcıs sayısı Twitter’ın yarısından da azı. Şu an Twitter günlük ortalama 100 milyon kullanıcıya sahip.

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, kendisine Threads’in Twitter’dan daha büyük bir uygulama olup olmayacağı sorulduğunda “Biraz zaman alacak” demiş, Twitter’ın kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkarma fırsatını değerlendiremediğini hatırlatarak “Umarım bunu biz başarırız” diye konuşmuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.