Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üzümlü Sınır Kapısı çıkan arbede sonucu 3 gün kapalı kaldı

Türkiye’nin Irak’a açılan 2’inci sınır kapısı Üzümlü, gümrük memurunun bir kadına tokat atması sonucu çıkan arbede nedeniyle 3 gün boyunca kapalı kaldı. Sınır kapısında inceleme yapan Hakkâri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yolcuların sağlıksız koşullarda bekletildiğini söyledi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Irak’a açılan Üzümlü Sınır Kapısı’nda bir kadın yolcu ile gümrük memuru arasında tartışma çıktı. İddiaya göre gümrük muafiyeti olan eşyaların gümrük geçişi ile ilgili çıkan tartışma sırasında bir gümrük görevlisi tartıştığı kadına tokat attı. Çıkan arbede sonucu Üzümlü Gümrük Müdürlüğü sınır kapısını 3 gün süreyle kapatma kararı aldı.

Irak’a gidecek yolcuların bu süre içinde sınır kapısında bekleyişini sürdürdüğünün öğrenilmesi üzerine, Hakkâri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden bir heyet bölgeye giderek inceleme yaptı.

Medyascope’a konuşan Hakkâri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin, “Yolcular, tuvaleti, gölgelik alanı bile olmayan sınır kapısında 3 gün giriş-çıkış olmadığı için bekletilmiş. Heyet olarak gittik. Çukurca Kaymakamı ile görüştük. Gümrük Başmüdürü ile konuştuk. Sınır kapısının altyapı yetersizliği nedeniyle kapatıldığı cevabını aldık” dedi.

Tek pasaport gişesi var

Üzümlü Sınır Kapısı’nın bölge ticareti için önemli olduğunu dile getiren Tekin, pasaport işlemlerinin tek gişeden yürütüldüğünü ve eksiklerin bir an önce giderilmesi için durumu ilgili mercîlere ileteceklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.