Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

X, Musk’ın sevmediği sitelere erişimi zorlaştırdı

X’te, Elon Musk’ın “sevmediği” bazı haber sayfalarına ve rakip uygulama bağlantılarına tıklandığında boş bir ekran açıldığı ve içeriğe erişimin 5 saniye geciktiği tespit edildi. 

Washington Post’un haberine göre X’in (Eski adıyla Twitter); New York Times, Reuters gibi medya kuruluşlarının yanı sıra sosyal medya platformları Instagram ve Blue Sky da dahil olmak üzere bazı sitelere erişimi yavaşlatan beş saniyelik bir gecikme uyguladığı ortaya çıktı.

Bağlantıları yavaşlatılan siteler arasında X’in rakipleri ve eleştirel haberleri nedeniyle Elon Musk’ın tepkisini çeken haber sayfaları yer alıyor. Gecikmeleri test eden Washington Post, Twitter’da kendilerini başka bir siteye gönderecek bir linke tıkladıklarında, linkin birkaç saniye süren boş bir ekrana açıldığını tespit etti.

Gecikme yalnızca Twitter’a gönderilen bağlantıları işleyen bir hizmet olan “t.co” bağlantılarını içerdiği ve bağlantıya tıklandıktan sonra sayfanın birkaç saniye içinde açıldığı görülüyor. 

Kafes dövüşüne geri sayım: Musk ve Zuckerberg birbirlerini “korkaklıkla” suçluyor

Elon Musk’ın en büyük rakiplerden biri olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’le çekişmesi devam ediyor. İki isim geçtiğimiz haftalarda bu rekabeti ringe taşıyarak bir kafes dövüşü karşılaşması yapacaklarını da açıklamıştı. 

Bazı basın kuruluşlarına karşı da sert bir tutum sergileyen Musk, geçen yıl New York Times’ı hakkında “yalan haber” yapmakla suçlamıştı. 

Nisan ayında X platformunda, BBC ve NPR ‘devlete bağlı medya’ olarak etiketlenmiş, bu hareket söz konusu kuruluşların ve çalışanlarının tepkisini çekmişti. NPR 12 Nisan’da X’ten çekildiğini duyurdu ve o tarihten bu yana amiral gemisi sayfasında yeni bir paylaşım yapılmadı.

BBC “hükümet tarafından fonlanan medya” etiketini kaldırmaya çalışıyor

KaynakGuardian

Derleyen: Ahmet Emir Sevindik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.