Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tatile gidip hesaplarını ödemeden kalktılar, borçlarını Başbakan Meloni kapattı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Arnavutluk’taki bir restoranda hesabı ödemeden ayrılan dört İtalyan turistin faturasını kendi cebinden ödedi. Meloni, İtalya’nın Tiran Büyükelçiliği’ne “Gidin ve şu aptalların faturasını ödeyin” talimatını verdi. BBC’nin aktardığına göre turistlerin faturası yaklaşık 80 euro.

Söz konusu olay, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin geçtiğimiz hafta ailesiyle birlikte Arnavutluk’u ziyaret ettiği sırada gündeme geldi.

İtalyan La Stampa gazetesi, olayı öğrendikten sonra Meloni’nin büyükelçisine “Gidin ve şu aptalların faturasını ödeyin” dediğini yazdı. İtalya’nın Tiran Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da 80 euro’luk faturayı Meloni’nin kendi cebinden ödediği belirtildi.

Arnavutluk’un Berat kenti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Giorgia Meloni’nin talimatıyla, Berat şehrinde bir restoranda bir grup İtalyan turistin ödemeden bıraktığı hesabın kapatılmasını sağladık. İtalyanlar kurallara uyar ve borçlarını öder, bunun gibi olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz.”

İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, Reuters’a verdiği demeçte bunun “ulusal gurur” meselesi olduğunu söyledi, “Birkaç dürüst olmayan kişi, düzgün insanlardan oluşan ulusumuzu utandıramaz” diye konuştu.

Kaynak: Politico

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.