Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Threads’in masaüstü versiyonu geliyor

Facebook, Whatsapp ve Instagram’ın sahibi Meta’nın yeni sosyal medya platformu Threads’in masaüstü versiyonunu bu hafta içinde piyasaya sürmesi bekleniyor.

Zuckerberg’in Threads’i bu hamle sayesinde, Elon Musk’ın X’i (eski adıyla Twitter) ile rekabet eder hale getirmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz ay, X’in paylaşım görüntüleme sınırı getirmesinin hemen ardından kullanıcılara sunulan Threads, kısa sürede tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelmiş, ancak daha sonra etkileşimlerde ve kullanıcı sayısında keskin bir düşüş yaşamıştı. Bu durumu tersine çevirmeye çalışan Meta, aşamalı olarak platforma bir dizi yeni özellik eklemeyi planlıyor. 

Elon Musk’ın “yenilikleri”, Twitter’a pahalıya patlayabilir

Threads’in masaüstü versiyonu uzun zamandır talep edilen özellikler listesinin başında yer alıyordu. Sosyal medya platformuna şu anda yalnızca mobil cihazlardan erişilebiliyor. Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri’nin geçen hafta şirketin bu özelliği halihazırda test ettiğini açıkladı. 

Şöhret kısa sürdü: Threads kullanıcı kaybediyor

Mosseri ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg, oldukça basit bir uygulamayla piyasaya sürülen Threads’i X ile aynı seviyeye getirmek için birkaç yeni özelliği kullanıma sundu. 

Bunlardan en dikkat çeken, bir kullanıcı için en alakalı gönderileri zaman akışında görüntülenmesini sağlayan bir algoritmanin eklenmesi oldu. ‘Repostlar’ da yakın zamanda kullanıcıların geri bildirimleri üzerine zaman akışına eklendi. 

Uygulamanın web sürümünün yanı sıra, Threads’in hala eksiği ise platformda yapılan gönderileri ve hashtagleri arama özelliğinin olmaması.Zuckerberg ve Mosseri web sürümünün yakında geleceğini açıklasa da, hashtagler ve trend gönderiler bölümü ise şimdilik sadece listede yer alıyor. 

Threads, Türkiye dahil birçok ülkede kullanıma açıldı: 15 milyon üyeye yaklaşıyor

Geçtiğimiz ay Mosseri, bu kadar basit bir versiyonu piyasaya sürmelerinin ardındaki mantığı şöyle açıklamıştı: “Özellikler ve zaman arasında her zaman hassas bir denge vardır. Daha fazlasını yapmak istiyorduk ama fırsat penceresinin kapanmakta olduğundan endişelenmeye başlamıştık.”

Zuckerberg Meta çalışanlarına yaptığı bir açıklamada, Threads’in kullanıcı tutma oranlarının şirketin beklediğinden daha iyi olmasına rağmen “mükemmel olmadığını” da belirtti. “Açıkçası, 100 milyondan fazla insan kaydolmuşsa, ideal olarak hepsinin ya da hatta yarısının burada kalması harika olurdu” diyen Zuckerberg platformun “henüz o noktada” olmadığını sözlerine ekledi.

KaynakForbes

Derleyen: Ahmet Emir Sevindik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.