Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kremlin, Prigojin’in ölümünün sorumluluğunu kabul etmedi

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Wagner’in liderlerinin ölümünün ardından konuştu.

Peskov, gazetecilerin karşısına çıktı. Kremlin’in Wagner liderleri Yevgeni Prigojin ve Dimitri Utkin’in ölüm emrini verdiği iddialarını sert bir şekilde reddetti.

Peskov, “Batı’da elbette bu spekülasyonların ne taraftan geldiği belli. Bunların hepsi tamamen yalan. Elbette bu konu hakkında konuşurken sadece gerçekler bize yol göstermelidir. Şu anda elimizde çok fazla gerçek yok, gerçeklerin şu anda yürütülmekte olan resmi soruşturma sırasında açıklığa kavuşturulması gerekiyor.”

Okuyun: Zehir, sinir gazları ve suikastler: Putin’in düşmanlarının başına ne geldi?

Peskov

Kremlin Sözcüsü Peskov’a, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in cenazeye katılıp katılmayacağı da soruldu. Peskov, Putin’in “Yoğun bir takvimi olduğunu ve kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığının” altını çizdi.

Rus yetkililerin hedefinde ABD Başkanı Joe Biden da vardı. Biden, uçak kazasıyla ilgili olarak, “Hiç şaşırmadığını ve Rusya’da Putin’in haberi olmadan böyle şeyler olmayacağını” söylemişti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bu sözlerin “Kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Okuyun: Putin’e başkaldıran Wagner lideri Yevgeni Prigojin öldü
Okuyun: Wagner’in “isim babası” da o uçaktaydı: Dimitri Utkin kimdir?

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.