Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 FIBA Dünya Kupası başladı: Fransa’ya 30 sayı fark atan Kanada’da Shai Gilgeous-Alexander takımını galibiyete taşıdı

Filipinler, Endonezya ve Japonya ortaklığında düzenlenen 2023 FIBA Dünya Kupası dün (25 Ağustos) oynanan 8 karşılaşma ile başladı. Günün en dikkat çeken karşılaşmasında Kanada, Fransa’yı 95-65’lik skorla mağlup ederken, Shai Gilgeous-Alexander 27 sayı, 13 ribaund ve 6 asistle damga vurdu. Günün bir diğer öne çıkan karşılaşmasında ise Avustralya, Lauri Markkanen’li Finlandiya’yı 98-72 ile geçti.

Basketbolun milli takımlar seviyesinde en önemli organizasyonlarından FIBA Dünya Kupası’nın 19. edisyonu dün oynanan sekiz karşılaşma ile başladı. Filipinler, Japonya ve Endonezya ortaklığında düzenlenen 2023 FIBA Dünya Kupası’nın ilk turunda 8 grupta toplamda 32 takım yer alıyor. İlk turda oynanacak üçer karşılaşmanın ardından, gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar, bir sonraki grubun ilk iki sıra takımları ile birlikte, ikinci tur gruplarında mücadele edecek. Dörder takımın yer aldığı dört İkinci tur grubunda ise karşı gruptan gelen iki takımla oynanan karşılaşmaların ardından, ilk iki sırada yer alan ekipler çeyrek finale yükselecek. Turnuvanın eleme aşamaları ise Filipinler’de oynanacak. 

Kanada 95-65 Fransa

Turnuvanın açılış gününün en dikkat çeken karşılaşmasında H Grubu’nda Kanada, güçlü rakibi Fransa’yı 30 sayılık farkla 95-65 mağlup ederek, turnuvaya görkemli başlangıç yaptı. Karşılaşmanın başa baş geçen ilk devresinin ardından, üçüncü çeyrek Shai Gilgeous-Alexander’ın oyuna ağırlığını koymasıyla farkı açan Kanada, son çeyrekte de üstünlüğünü daha da arttırarak 30 sayılık galibiyetini hanesine yazdırdı.

Kanada’da Shai Gilgeous-Alexander 27 sayı, 13 ribaund ve 6 asist, Kelly Olynyk 18 sayı, Dillon Brooks ve Nickeil Alexander-Walker da 12’şer sayı kaydetti. Fransa’da ise Evan Fournier 21 sayı, Mathias Lessort 12 sayı ve 6 ribaund ve Nando De Colo da 12 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
14-18
2P: 29-22
3P: 25-8
4P: 27-17

Shai Gilgeous-Alexander’ın performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Finlandiya 72-98 Avustralya

Turnuvanın açılış gününün bir diğer dikkat çeken karşılaşmasında ise E Grubu’nda Avustralya, uluslararası seviye son turnuvaların yıldızı Lauri Markkanen’li Finlandiya’yı 98-72’lik skorla mağlup etti. Finlandiya üstünlüğü ile geçen ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrek üstünlüğü ele geçiren Avustralya, ikinci yarıda da farkı açarak galip gelmeyi başardı.

Finlandiya’da Lauri Markkanen 19 sayı ve 8 ribaund ve Sasu Salin de 13 sayı kaydetti. Avustralya’da ise Patty Mills 25 sayı ve 8 ribaund, Josh Giddey 14 sayı, 9 ribaund ve 8 asist, Joe Ingles 13 sayı ve Dante Exum da 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 21-17
2P: 19-28
3P: 14-25
4P: 18-28

Patty Mills’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

FIBA Dünya Kupası’nın açılış gününde oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

FIBA Dünya Kupası’nda ikinci günün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.