Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gerçek Slim Shady ayağa kalktı: Eminem’den başkan adayına izin yok

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den 2024 adayı olmak için yarışan Vivek Ramaswamy’nin mitinglerinde Eminem’im şarkılarını söylemesi, dünyaca ünlü rapçinin de dikkatini çekti.

Eminem’in avukatları başkan adayı Ramaswamy’ye bir mektup gönderdi ve buna son vermesini talep etti. Başkan adayı ve hukuk ekibi de bunu kabul etti.

Bir biyoteknoloji girişimcisi olan başkan adayı Ramaswamy, Iowa Eyalet Fuarı’nda doğaçlama bir şekilde Eminem’in “Lose Yourself” şarkısını söyledikten sonra Eminem’in hukuk ekibi harekete geçti. Başkan adayına Eminem’in plak şirketi BMI ulaştı.

Okuyun: Cumhuriyetçi adaylar münazarada karşı karşıya geldi: Trump ise başka bir yolu tercih etti

Ramaswamy’nin Lose Yourself performansı.

Ramaswamy’nin kampanya sözcüsü, gerçek adı Marshall Mathers III olan Eminem’in talebine uyacaklarını söyledi.

Gönderilen mektupta, “BMI, bu tarihten itibaren Vivek 2024 kampanyası tarafından Eminem eserlerinin herhangi bir şekilde icra edilmesini lisansının önemli bir ihlali olarak değerlendirecektir” dendi.

Kampanya sözcüsü Tricia McLaughlin ABD medyasına yaptığı açıklamada Eminem’in bir sözüne atıfta bulundu: “Vivek sahneye çıktı ve kendini kaybetti. Amerikan halkının üzüntüsüne rağmen, rap yapma işini Gerçek Slim Shady‘ye (Eminem’in lakabı) bırakmak zorunda kalacağız.”

Eminem

Ramaswamy, X’te bir paylaşım yaparak durumu hafifletmeye çalıştı: “Gerçek Slim Shady Lütfen Ayağa Kalkacak mı? Benim düşündüğüm şeyi söylemedi, değil mi?” diye yazdı ve yine aynı isimli Eminem şarkısına gönderme yaptı.

https://twitter.com/VivekGRamaswamy/status/1696286373949698144?s=20

Siyasete yeni atılan 38 yaşındaki Vivek Ramaswamy, geçen haftaki Cumhuriyetçi münazarasında gösterdiği güçlü performansın ardından kampanyanın yükselen yıldızı olarak görülüyor.

Kendisini eski Başkan Trump’ın “Önce Amerika” gündemini geliştirmeye istekli bir yabancı olarak konumlandırdı.

Politikacılara kampanya şarkısı seçimleri nedeniyle ihtarname gönderilmesi Amerikan siyasetinde bir gelenek haline geldi.

Trump, aralarında Rolling Stones, Queen, Adele ve Pharrell Williams’ın da bulunduğu plak yıldızlarından, kampanya ve başkanlık etkinliklerinde müziklerini kullanma izni olmadığını bildiren düzinelerce mektup aldı.

Foo Fighters 2008’de Cumhuriyetçi John McCain’in başkanlık yarışında My Hero adlı parçalarını kullanmasına karşı çıkmış, Jackson Browne da “Running on Empty” adlı şarkıyı kullanmaması için kampanyaya dava açmıştı.

Vivek Ramaswamy

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.