Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Sarhoşsan tecavüz ederler”: İtalya Başbakanı Meloni’nin sevgilisinin sözleri tepkiye neden oldu

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin sevgilisi Andrea Giambruno’nun sözleri ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Kadınların alkolü çok kaçırıp sarhoş olmaktan kaçınarak kendilerini tecavüzden koruyabileceklerini iddia eden Giambruno’ya muhalefet partileri ve kadın örgütlerinden tepkiler yükseldi.

İtalya Başbakanı Meloni’nin sevgilisi ve gazeteci Andrea Giambruno, sağ eğilimli Rete 4 kanalında katıldığı bir programda şunları söyledi:“Dans etmeye giderseniz sarhoş olma hakkınız vardır. Ancak sarhoş olmayı ve bilincinizi kaybetmeyi önlerseniz, belki de başınızın belaya girmesini de önlemiş olursunuz.”

Meloni’den yedi yaşında bir kızı olan Giambruno, sağcı Libero gazetesinin editörü ile aynı fikirdeydi. İkisinin de ortak noktası şuydu: “Tecavüz edilmesini istemiyorsanız her şeyden önce bilincinizi kaybetmeyin, aklınızı başınızda tutun.”

Giorgia Meloni

Tepki yağdı

Giambruno’nun sözlerine muhalefet partilerinden tepki yağdı. Demokrat Parti’den (PD) Kadın Cinayetlerini Soruşturma Komisyonu’nun Başkan Yardımcısı Cecilia D’Elia, erkeklerin sürekli kadınları suçladıklarının altını çizerek, “Kadınları suçlamadan edemiyorlar. Yalnız dışarı çıkmayın, karanlık olan yerlere gitmeyin, kışkırtıcı giyinmeyin. Bütün bunlar artık kabul edilemez. Bir kız çok fazla içerse cinsel istismar değil baş ağrısı yaşayabilir” diye konuştu.

Beş Yıldız Hareketi Partisi’nden (M5S) yapılan açıklamada da Giambruno’nun sözlerinin “kabul edilemez” ve “utanç verici” olduğu belirtildi.

“Politikacılar ne söylediğime karışamazlar”

Gelen tepkilerin ardından kendini savunmaya çalışan Giambruno, “Yanlış bir şey söyleseydim özür dilerdim ama durum böyle değil ve bir politikacının bana ne söyleyeceğimi söylediği bir gün asla olmayacak” ifadelerini kullandı.

Tecavüzün iğrenç bir eylem olduğunu belirttiğini ve gençlere dikkatli olmalarını tavsiye ettiğini söyleyen Giambruno, “Erkeklerin sarhoş kadınlara tecavüz etme hakkına sahip olduğunu hiçbir zaman söylemedim” diye konuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.