Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız bakanın kendisiyle röportaj yapan kadın gazetecilere sorusu tepki çekti: “Röportaja neden üstsüz gelmediniz?”

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupont-Moretti, aşırı sıcaklarda üstsüz gezen bir kadının teşhircilikten hüküm gitmesinin ardından yaptığı basın toplantısında söyledikleriyle tepki topladı. Bakan Dupond-Moretti, “Benimle röportaj yapan kadın gazetecilerin hiçbirinin üstsüz olmadığını fark ettim. Yeterince sıcak değil miydi?” diye konuştu.

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupont-Moretti’nin bu yorumları “uygunsuz” ve “cinsiyetçi” olarak eleştirildi. Fakat Bakan Dupond-Moretti, sözlerinin bağlamından koparıldığını savunuyor. Bakanın sözcüleri AFP’ye yaptıkları açıklamalarda, Dupond-Moretti’nin “her türlü cinsel ve cinsiyetçi şiddete karşı mücadele etme konusunda tam kararlı olduğunu” hatırlatarak, “yeri olmayan” bu tartışmadan ötürü üzgün olduklarını söyledi:

“Bakan, bir mahkemenin neredeyse baştan aşağı yandığı bir dönemde, sözlerinin bağlamından koparılarak kendisine ait olmayan niyetler atfedilmesinden üzüntü duymaktadır.”

Bakanın sözlerinin ardından kadın örgütlerinden tepki yağdı. Kadınlar Vakfı Başkanı Anne-Cécile Mailfert, “Ne incelik, ne belagat, ne yiğitlik, ne adam… Ne bakan ama!” dedi ve bakanla dalga geçti.

Ne olmuştu?

Hafta sonu Aurillac’ta Marina isminde bir kadın, aşırı sıcakların etkisiyle kentte üstsüz bir şekilde dolaşmıştı. “Erkekler gibi yarı çıplak” dolaşmak istediğini söyleyen Marina, teşhircilikten hüküm giymişti. Kadınlar kararı protesto etmek için hükmün verildiği mahkeme önünde toplanmış ve Fransız bayrağı yakmıştı.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.