Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamyondan kovanlar düştü, 5 milyon arı sokaklara dağıldı

Kanada’nın Toronto şehrinde kamyondan düşen arı kovanları paniğe neden oldu, beş milyon arı etrafa dağıldı. Yetkililer yayalara ve sürücülere uyarı yaptı, sürücülerin araç kullanırken camları kapamalarını istedi.

Halton Bölge Polisi Ryan Anderson, 30 Ağustos Çarşamba günü sabah 06:15 sularında arı kovanlarının kamyon kasasından yola düştüğüne yönelik telefon aldıklarını ve olay yerine giden memurların arıların etrafta uçuştuğu bir manzara ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Ryan Anderson yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Karşılaştığımız manzara dikkat çekiciydi. Olay yerine vardığımızda arı kovanları yollara saçılmış ve arılar etrafta uçuşuyordu. Hatta olay yerine varan arıcı, birkaç kez sokulmuştu.”

Altı ya da yedi arıcının kısa zaman içerisinde bölgeye geldiğini söyleyen Anderson, 09:15 civarında arıların çoğunun güvenli bir şekilde toplandığını ve arı kovanlarının da taşındığını söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.