Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşarken düşmüş ve sağ gözünden yaralanmıştı. Başbakan, göz bandıyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.
Kaza, Cumartesi günü Potsdam’daki evinin yakınlarında meydana geldi.
X’te yaptığı bir paylaşımda “Şakalarınızı bekliyorum. Gözüm, olduğundan daha kötü görünüyor” dedi.
Wer den Schaden hat…
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) September 4, 2023
Bin gespannt auf die Memes. Danke für die guten Wünsche, sieht schlimmer aus, als es ist! pic.twitter.com/bB5INX8HnM
Scholz’un çok sert bir şekilde düşmediği belirtilse de, fotoğraf yakından incelendiğinde gözünün çevresindeki çizikler ve morluklar görülüyor.
Scholz’un sözcüsü, başbakanın “İyi bir ruh halinde olduğunu ancak ‘hırpalanmış’ göründüğünü ve insanların önümüzdeki birkaç hafta içinde nasıl görüneceğine alışmaları için bu fotoğrafı yayınladıklarını” söyledi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
ZDF tarafından Ağustos ayında yapılan bir ankete katılanların yüzde 72’si, Scholz’un diğer siyasetçilere kıyasla sorulara somut cevaplar vermekten daha fazla kaçındığını söyledi.
ZDF’nin Ağustos ayında yaptığı bir başka ankette ise seçmenlerin yüzde 51’i Scholz’dan memnun değilken, memnun olanların oranı yüzde 43.
Pazar günü yapılan son ankete göre, şimdi bir seçim yapılsa hükümet oyların sadece yüzde 38’ini kazanacak ve çoğunluğu kaybedecek. Başbakan’ın partisi SPD anketlerde yüzde 18’e düştü. Seçimlerde yüzde 40 oy almışlardı.
Kaynak: BBC