Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emmanuelle Béart, ensest mağduru olduğunu açıkladı

Fransız oyuncu Emmanuelle Béart, çocukken ensest mağduru olduğunu söyledi. Tacizcisini açıklamadı.

Söz konusu tacizcinin, Emmanuelle Béart’ın babası, ünlü şarkıcı Guy Béart olmadığı belirtiliyor. Béart’ın çektiği belgeseldeki ortağı yönetmen Anastasia  Mikova, “Béart’ın tacizcisinin ismini vermeyeceğini çünkü bunun filmin yaklaşımı olmadığını” söyledi. Ensestin, Béart 10 yaşındayken başladığını ve 14 yaşına kadar devam ettiğini açıkladı.

Mikova ve Béart’ın, Such a Resounding Silence iaimli belgeseli, dört ensest mağdurunun hikayesinin yanı sıra Béart’ın kendi katkısını da içeriyor.

Belgeleselin tanıtıldığı basın toplantısında gösterilen bir video mesajında Béart; başlangıçta kendisi hakkında konuşmak istemediğini, sadece diğer ensest mağdurları hakkında konuşmak istediğini söyledi: “Onların dürüstlüğü ve cesareti benim de konuşmak istememe neden oldu.”

Belgeselde sesi ekran dışından duyuluyor ve tacizcisine hitap ediyor: “Babam, annem ve arkadaşlarım hiçbir şey fark etmediğine göre, bunu tekrar yapabilirdin ve dört yıl boyunca yaptın.

Cinsel istismar mağdurlarının korunması için hükümet tarafından oluşturulan bir komisyon olan Ciivise’e göre, Fransa’da her yıl yaklaşık 160 bin çocuk cinsel saldırıya uğruyor. 5,5 milyon Fransız yetişkin de çocukluklarında cinsel istismara maruz kalmış.

60 yaşındaki Béart; Manon of the Spring, A Heart in Winter ve Nelly and Mr. Arnaud filmlerindeki performanslarıyla ülkesinde tanındı. Mission Impossible ve 8 Women filmlerindeki rolleriyle dünya çapında izleyicilere ulaştı. Manon of the Spring ile César Film Ödülü’nü kazandı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.