Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da sel | Başakşehir’de son durum: “İtfaiye daha erken gelseydi bu kadar panik olmazdık”

İstanbul’un kuzeyinde dün (5 Eylül) akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, kısa süre içerisinde sele neden oldu. İstanbul Valisi Davut Gül, sele kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Başakşehir’e giderek selden etkilenenlerle konuştuk.

İstanbul’un kuzeyinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa süre içerisinde sele neden oldu. Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy selden en çok etkilenen yerler. Vali Davut Gül, sele kapılan iki kişi hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını söyledi. Başakşehir’e gidip selden etkilenenlerle konuştuk ve son durum hakkında bilgi aldık.

Çalışmalar devam ediyor

İlk olarak Başakşehir Millet Kıraathanesi’ne gittik. Çalışmalar devam ederken bölgede çok fazla hasarın olduğunu gördük. Daha sonra Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne geçtik ve selin yapımı devam eden metro istasyonunun inşaatına verdiği hasarı gördük. Biz oradayken yetkililer de çalışmalara devam etmek için alana vardılar.

Yolda kalan araçlar var

Sel nedeniyle dün akşam birçok araç yolda kaldı ve hasar aldı. Mikrofon uzattığımız bir Başakşehirli başından geçenleri anlattı:

“Dün akşam babamın yanındaydım ve felaket olduğunda arabamın bu hale geleceğini tahmin etmiştim. Arabama ulaştığımda koltukları suyla dolmuştu. Şimdi de çekiciyi aradım ve en kısa zamanda gelip alacak ama artık bu aracı kullanamam.”

Daha önce de sel felaketi yaşadığını dile getiren kişi, “Hayatımda böyle bir şey görmedim” dedi.

Sel sırasında Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde bulunan bir kişi ise yaşananları şöyle anlattı:

“Yağıştan dolayı kıraathaneye sığındım ama kıraathanenin içini bir anda su basmaya başladı. Su seviyesi gittikçe arttı ve yukarıdaki cam tavan çöktü, içeri su girmeye başladı. O an ne yapacağımızı bilemedik, arkadaşlarımıza ‘Sakin olun’ çağrısı yaptık ama gergin bir andı ve aramızda panik yapanlar oldu.”

Bir başka Başakşehirli itfaiyenin geç kaldığını söyledi ve “İtfaiye daha erken gelseydi büyük ihtimalle içerideki 400-500 kişi bu kadar panik olmayacaktı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.