İYİ Parti’den Can Atalay’a ziyaret

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ve gazeteci Barış Pehlivan’ı dün (5 Eylül) ziyaret etti.

Ziyaretin ardından cezaevi önünde konuyla ilgili konuşan Türkoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Anayasa Mahkemesi (AYM) ve argıtay Ceza Genel Kurulu içtihatları, Can Atalay’ın tahliyesi ve yargılamada durma kararı verilmesinin bir anayasal zorunluluk olduğunu ortaya koyuyor. Bu yanlıştan dönün” dedi.

Türkoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bu ziyaretimin iki amacı vardı. Biri tamamen insani açıdan sayın dönemdaş vekilimiz ile sohbet etmek, adalet ve hürriyet mücadelesinde yanında olduğumuzu belirtmek, grubumuzun selamlarını iletmek, aynı zamanda sağlığıyla ilgili bilgi sahibi olup kamuoyuna aktarmaktı. Diğeri ise, cezaevi koşullarını öğrenmek, Can Atalay’ın buradaki hakkını, hukukunu kullanma noktasındaki yaşadıklarını, bizzat kendi ağzından dinlemekti. Adaletten yoksunluğun partisi martisi olmaz. Daha doğrusu, adaletsizlik nedeniyle hürriyetinden mahrum bırakılmışlığın kişiye özel siyaseti olmaz. Bu arkadaşımız, 14 Mayıs seçimlerinde en büyük hakem dediğimiz milletimizin tercih ve oluruyla milletvekili seçildi mi kardeşim? Seçildi. AYM ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu içtihatları, Can Atalay’ın tahliyesi ve yargılamada durma kararı verilmesinin bir anayasal zorunluluk olduğunu ortaya koyduğu çok açık değil mi? Halen hapisten çıkarılmamasının hukuki dayanağı nedir?”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.