Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan metro “sabotajcıları”na: “Yasal işlem yürütüyoruz”

İstanbul büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde metrolarda güvenlik kameralarına yansıyan, merdiven ve yürüyen bantların durdurulmasına yönelik eylemlerle ilgili konuştu. Bu eylemleri düzenleyenler hakkında yasal işlem yürüttüklerini duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü – Alibeyköy tramvay hattını kullandı. 14 duraklı hattın Feshane İstasyonu’ndan tramvaya binen İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet etti, şikâyet ve önerileri dinledi.

Son haftalarda bazı metro istasyonlarında merdiven ve yürüyen bantlar durduruluyor. İBB Haber’in X’ten paylaştığı görüntülere göre merdivenler ya da bantlardan çıkan kişiler, acil durum düğmesine basarak merdivenleri durduruyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merdivenler ve yürüyen bantları durduranlar hakkında yasal işlem başlattıklarını duyurdu:

“30 yıla yakındır yurtdışı seyahatlerinde gıptayla bindiğim metro ağlarının İstanbul’da da çok güçlü hale gelmesini hep birlikte sağlamalıyız. Buna da en çok vatandaşlarımızın sahip çıkması gerekiyor. Bazı eksiklerimiz olabilir. Bazı hatalarımız olabilir. Geçmişten gelen bazı imalat eksiklikleri olabilir. Bunları hızlıca toparlıyoruz. Bazen de böyle oynayan insanlar da oluyor merdivenlerimize, şuna buna müdahale eden. Bu çocuksu işlere… Çocuksu demeyelim, çocuklara da hakaret etmiş oluruz. Çocuklar da yapmaz böyle şeyleri. Bu tür uygulamaları yapan insanlarla ilgili yasal işlemlerimizi yürütüyoruz. Tüm bu yatırımlar, milletin yatırımları. İstanbullu’ya ait ve çok önemli. Büyük paralar harcanıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.