Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak-Ereğli’deki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre göçük altında kalan 4 işçiden 1’i hayatını kaybetti, 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı.

Fotoğraf: Demirören Haber Ajansı

Zonguldak-Ereğli’de bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nde bilinmeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi.

Olayla ilgili AA’ya konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise göçük altında kalan 4 işçiden 1’inin hayatını kaybettiği, 3’ünün ise yaralı olarak kurtarıldığı söylendi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) X hesabından yaptığı paylaşımda olay bölgesine AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), sağlık, polis ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.