Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partili Mustafa Kaya’dan Madımak Katliamı davası yorumu: “30 değil, 300 yıl geçse de acının zamanaşımı olmaz”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Madımak Katliamı ile ilgili mahkemenin verdiği zamanaşımı kararına ilişkin “Acının zaman aşımı olmaz, 30 yıl değil, 300 yıl geçse de zaman aşımı olmaz. Acıdan ders çıkarmak lazımdır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, “Milletvekili-Diyarbakır Buluşması”nda sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Madımak Katliamı davasında mahkemenin zamanaşımı kararı vermesine ilişkin bir soru üzerine Kaya şöyle dedi:

“Acının zamanaşımı olmaz, 30 yıl da 300 yıl da geçse olmaz. Acıdan ders çıkarmak lazım. Madımak olayına bizim o dönemde belediye başkanı olan genel başkanımızın (Temel Karamollaoğlu) adını karıştırıyorlar. Kendisi olayları önlemek için çok çabalamıştır. Neden o dönemin valisini konuşmuyorlar?”

“İktidar da sorunları kabullendi”

Kaya partinin 10 vekilinin şu anda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde benzer toplantılar yaptığını, kendisinin de bölgede 10 ilde basın ve STK temsilcileri ile buluşacağını belirtti. Seçimi atlattıklarını ve halkın mevcut iktidarın devamından yana tercihte bulunduğunu söyleyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçim öncesi bizim gündeme getirdiğimiz ve seçimden sonra artarak devam eden sorunları iktidar da kabullenmek zorunda kaldı. En büyük sorunumuz, kamplaştırma, kutuplaştırma ve ayrımcı bir dilin kullanılması. Bu dil doğru değil. Bu ülkede asgari müştereklerimiz var. Kuvvetler ayrılığı prensibinden uzaklaşıldığı, yargıya güvenin kalmadığı, insan hakları konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemdeyiz.”

“Kurumları hedef almak bizi doğruya götürmez”

Kaya, 2024’te yapılması beklenen yerel seçimlere Saadet Partisi olarak girme konusunda karar aldıklarını söyledi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili bir soru üzerine ise Kaya, Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini söyleyerek “Kurumları hedef almak bizi doğruya götürmez. Kurumlarda yanlış yapanlar vardır. Bunun gereğini geçte olsa yargının yapması hukuk devletinin gereğidir. Kurumları tamamen hedef göstermek ve suçlu ilan etmek sorunu çözmez, kalıcı hale getirir” dedi.

Bütün sorunların temelinde empati yoksunluğunun yattığını söyleyen Kaya, “Empati olmaz ise çözüm olmaz. Adaletin Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi olmaz. Empati yapılınca sorunların çözüleceğini inanıyorum. Hukuk devleti olmak zorundayız. Hiç kimse öteki değil, olamaz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.