Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın dört bir yanından fotoğraflarla Mahsa Amini anması

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ailesiyle birlikte ziyaret ettiği başkent Tahran’da “örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle” gözaltına alınması ve gözaltında öldürülmesinin ardından tam bir yıl geçti. Binlerce insan, Amini’nin öldürülmesini anmak için sokaklara döküldü.

İşte dünyanın dört bir yanından gelen fotoğraflar:

İngiltere’de halk, Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi.

Mahsa Maini’nin babası Amjad, kızının ölümünü yıldönümünde Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alındı. Kızının ölümünü “kutlamaması” konusunda uyarılan Amjad, kısa süre sonra serbest bırakıldı.

İran devlet haber ajansı IRNA, insan hakları gruplarının Amjad’ın gözaltına alındığına dair haberleri yalanladı. Hatta Amjad’a bir suikast hazırlığında olunduğunu ve İran güvençlik güçlerinin bu suikast girişimini önlediklerini belirtti.

Mahsa Amini’nin babası.
Berlin’deki protestolarda bir kadın, elinde Amini protestolarında öldürülenlerin fotoğraflarının olduğu bir pankart tutuyor.
Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenen mitingde insanlar, İran bayrakları sallıyor.
Kadınlar, İstanbul’da miting düzenledi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki mitingden.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.