Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahtalı Barajı’na düşen helikopterdeki 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı

İzmir-Menderes’te çıkan orman yangınına müdahale ederken Tahtalı Barajı’na düşen helikopterin içinde bulunan üç personelin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarma ekiplerinin, cansız bedenleri su yüzüne çıkarma çalışmaları devam ediyor.

İzmir’in Menderes ilçesinde 15 Eylül’de çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı’na düşen helikopterdeki üç personelin cansız bedenine ulaşıldı.

Dün (17 Eylül) ara verilen helikopter enkazını çıkarma çalışmaları sabah saatlerinde tekrar başladı.

Ankara’dan 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma ekibi, kayıp personele ulaşmak için bölgeye geldi. Dalgıçlar, su altında üç personelin cansız bedenine ulaştı.

Kazanın soruşturulması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iki cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Kurtarma ekiplerinin, cansız bedenleri su yüzüne çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Ne olmuştu?

İzmir-Menderes’e bağlı Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 15 Eylül saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, yangına müdahale etmek için Tahtalı Barajı’ndan su almaya çalışan ve içinde dört personelin olduğu yangın söndürme helikopteri baraja düşmüştü.

Helikopterde bulunan dört mürettebattan Kırgız uyruklu bir kişi yüzerek karaya çıkmış, üçüne ise ulaşılamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.