Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alibaba, Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Dünyanın en büyük çevrimiçi ticaret sitelerinden Alibaba, önümüzdeki dönem Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Alibaba’nın hissedarı Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, yatırım yapacaklarına dair açıklamayı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde yaptı.

Michael Evans, bugüne kadar Trendyol aracılığıyla Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve Trendyol’un uluslararası büyüme stratejsini desteklediklerini açıkladı. Yatırımın ne zaman yapılacağı ise belli değil.

Evans, Türkiye’de yapmayı planladıklara yatırımlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bilgi verdi; Ankara’da veri merkezi ve İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirdikleri ihracat operasyon merkezi gibi yeni yatırımlara ilişkin detayları paylaştı.

Evans, ocak ayında da Turkuvaz Medya’yı ziyaret etmiş ve ziyarette konuşulanları Sabah gazetesinden Dilek Güngör yazmıştı. İstanbul Havalimanı’nda bir lojistik üssü ve Ankara yakınlarında bir veri merkezi açmak istediklerini söyleyen Evans, “İstanbul Havalimanı’ndan Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya yönelik e-ihracat planlarını değerlendirebiliriz” demişti.

Evans, neden Türkiye’ye yatırım yapmak istediklerini de şöyle anlatmıştı:

“Avrupa ve Ortadoğu’ya yatırım yapmayı düşündük ama çok güçlü bir üretim üstü olması gerekiyordu. Araştırma yaparken, buranın büyük üretim kapasitesi olduğunu gördüm. Türkiye’ye inandım, burada büyük bir yatırım yapmak istedim. E-ticarette arkanızda büyük bir üretim gücünün olması gerekiyor. Dünyada da tek avantajlı ülke Türkiye.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.