Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Çete operasyonları: Derin devletin çorap söküğü

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, son günlerdeki çete operasyonlarıyla derin devlet arasındaki kurduğu bağı anlattı.

Gazeteci Murat Yetkin, Karadeniz Ereğli’de büyüdüğünü ve o yıllarda Sahil Güvenlik operasyonlarının şehirde anında duyulduğunu söyledi. Yetkin, “Bulgaristan’dan gelen sigara kaçakçılarının yakalanacağını anlayınca binlerce sigara kutusunu Akçakoca açıklarında denize döküp kaçtığı fısıltısı yayılır, küçük balıkçı tekneleri kaçak sigara avına çıkardı” dedi.

Yetkin, 1980 yılına değindi ve “Bağlantı komünist parti yönetiminde Bulgaristan ve kaçakçı Bekir Çelenk’ti ama Ağca ülkücüydü. Derin devlet ve mafya ilişkilerinin bir bölümünün çorap söküğü gibi açığa çıkaran 3 Kasım 1996 Susurluk kazasında ölen eski Ülkü Ocakları Abdullah Çatlı ile ilişkideydi” dedi.

Yetkin, şöyle devam etti:

“Susurluk’ta ortaya çıkan çorap söküğünün ucu yukarılara gitmeye başlayınca durduruldu. Mumcu cinayeti de öyle; Mehmet Ağar, eşi Güldal Mumcu’ya ‘Tuğlayı çekersek duvar yıkılır’ demişti. Ümit ediyorum haksız çıkarım ama Ankaralı suç makinası Ayhan Bora Kaplan’ın 7 Eylül 2023’te yakalanmasıyla polis ve yargı çalışanlarına da sıçrayan çete operasyonundaki gelişmelere baktıkça aklıma hep o Akçakoca sahiline vuran sigara kutuları geliyor.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.