Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

X herkes için ücretli mi oluyor?

Tesla ve Space X’in CEO’su ve X’in sahibi Elon Musk, kullanıcılardan para almaya niyetli. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Musk, platforma erişim için herkesin ödeme yapmak zorunda kalabileceğini söyledi. Musk’a göre sahte ve bot hesaplarla mücadele etmenin tek yolu herkesten ödeme almak.

Musk, “Sistemin kullanımı için aylık cüzi miktarda bir ödeme almaya geçiyoruz” diye konuştu. Musk’ın bu açıklamasının anlık bir yorum mu, yoksa platforma dair yeni bir güncelleme mi olduğunu henüz bilmiyoruz. Şirket de konu hakkında BBC’nin yorum talebine yanıt vermedi.

Musk, platformu satın aldığı günden bu yana bot ve sahte hesaplarla mücadele etmek için çalışmalar yürütüyor ve doğrulama için kullanıcılardan ücret almanın en iyi yol olduğunu belirtiliyordu. Eski adıyla Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra kullanıcıları X Premium’a teşvik etmeye çalıştı. Aylık belirli bir miktar ödeyen kullanıcılar, X’in daha uzun gönderi yazma ya da platformda öne çıkarılma gibi özelliklerinden faydalanabiliyor. Fakat X’i ücretsiz kullanmaya devam eden de çok sayıda abone mevcut.

X Premium’un şu anda ABD’de aylık maliyeti 8 dolar. Fiyat, ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. Türkiye’de ise aylık fiyat 150 TL, yıllık fiyat ise 1.569,99 TL.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.