Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göksel Göksu yazdı | Kılıçdaroğlu seçim yenilgisinin faturasını ilçe başkanlarına çıkarttı: “Ben çalıştım, siz çalışmadınız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultaya giden süreçte, İzmir tartışmalı bir kongrenin ardından seçimini yaptı, gözler Ankara ve İstanbul’a çevrildi. CHP Genel Merkezi, Ankara’da hafta sonu düzenlenecek il kongresinden sürpriz bir sonuç beklemiyor olsa da, Türkiye genelindeki her 7 delegeden birini seçecek olan İstanbul’da yapılacak il kongresinden çıkacak sonuç konusunda temkinli.

İstanbul, yeni genel başkan, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun seçileceği 38. Olağan Kurultay öncesi açısından kilit öneme sahip. Bu yanıyla İstanbul’da düzenlenecek kongre öncesi genel merkez de, partide değişimin öncülüğünü yapan Ekrem İmamoğlu ve genel başkanlığa aday olan Özgür Özel de dengeleri elinde tutma çabası içinde.

Bu amaçla Kemal Kılıçdaroğlu 17 Eylül Pazar günü İstanbul’da 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu’nun davet edilmemesi eleştiri konusu olan toplantıya, il başkanlığını fiilen yürüten Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

CHP’li kaynaklara göre o toplantıda hava elektrikliydi.

Ortamı geren ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından çıkan “Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde ben çalıştım ama siz çalışmadınız” sözleri oldu.

Bu sözler salonda gerginliğe yol açtı.

İlçe başkanlarının Kılıçdaroğlu’na söyledikleri de gergin havayı körükledi.

Anlatılanlara göre hem genel başkanın değişmesi hem de teşkilatlarda görev yapan çaycıdan, üst düzey yöneticilere kadar herkesin hesap vermesi gerektiğini söylediler.

İlçe başkanlarından aday önerisi almak isteyen Kılıçdaroğlu’nun, toplantıyı öneri almadan sonlandırdığı konuşuluyor.

“İstanbul’da otorite boşluğu” doğdu

Kılıçdaroğlu daha sonra il yöneticileriyle de bir araya geldi.

Bu toplantı da elektrikli bir ortamda geçti.

İl yöneticileri Kaftancıoğlu’nun önünde, Kaftancıoğlu’nu şikayet etti.

Kılıçdaroğlu’na “Mahkeme kararının ardından İstanbul’da bir otorite boşluğu doğdu” dediler.

Dahası Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesinleşmesinin ardından “22 gün boyunca örgüt sokağa inmedi, kampanya başlatılmadı” dediler.

Kaftancıoğlu’nun milletvekili listelerinin açıklandığı 9 Nisan’ı işaret ederek “Listeler çıksın bakarız” sözleri de Kılıçdaroğlu’na aktarılan başlıklar arasındaydı.

“İstanbul’u kaybetti” imajı istenmiyor

Nedeni de sandıktan çıkacak sonucu henüz kimsenin kestirememesi ve Kılıçdaroğlu’nun kongre hazırlığındaki diğer illerdeki seçime “İstanbul’u kaybetti” imajıyla girmesinin istenmiyor olması.

İstanbul İl Kongresinin yapılacağı 8 Ekim’de Kaftancıoğlu’ndan bayrağı devralacak ismin kim olacağına gelince…

Öne çıkan isimler Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen ve İBB Başkanvekilliği de yapan Selçuk Sarıyar ve Cemal Canpolat.

Ancak Kaftancıoğlu ile Canpolat arasında Kılıçdaroğlu’nun bile çözemediği bir gerginlik var. İki tarafı değil aynı masaya oturtmak, yan yana getirmek bile çok mümkün görünmüyor.

Gürsel Tekin ismi de zaman zaman konuşuluyor.

Değişimcilerin ya da diğer bir deyişle yenilikçilerin destekleyeceği aday ise Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.