Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday

Cemal Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını duyurdu. X hesabından paylaşımda bulunan Canpolat, “Geçmişte başardık. İstanbul’da bu rejime ‘Hayır’ dedik. Yine başaracağız” diye yazdı.

CHP’de il başkanlıkları için yarış sürüyor. Daha önce CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenen Cemal Canpolat, bu dönem aday olduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından adaylığını duyuran Canpolat’ın paylaşımı şöyle:

“Kuruluşunun 100. yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığı’na adayım. Geçmişte başardık! İstanbul’da bu rejime ‘Hayır’ dedik. Yine başaracağız. Gelin büyük hikayemizi birlikte yazalım. 27 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de tüm yol arkadaşlarımı İstanbul İl Başkanlığımıza bekliyoruz.”

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu, 20 Eylül Çarşamba günü, Cemal Canpolat’ın aday olacağını yazmıştı.

Göksu’nun haberine göre Canpolat ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında bir gerginlik var. Kılıçdaroğlu’nun da bu gerginliğin önüne geçemediğini aktaran Göksu, “İki tarafı değil aynı masaya oturtmak, yan yana getirmek bile çok mümkün görünmüyor” diye yazdı.

Cemal Canpolat, değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile yarışacak.

2018’de görev devretmişti

Cemal Canpolat, 2017’de 25 ilçe başkanlığının desteğini alarak CHP İl Başkanlığı’na seçildi. 17 Ocak 2018’deki kongrede kaybeden Canpolat, görevi Canan Kaftancıoğlu’na devretti. Canpolat o kongrede 318 delegenin oyunu aldı.

Ankara’daki yarışı da Ümit Erkol kazandı

CHP 38. Olağan Ankara İl Kongresi cumartesi günü (23 Eylül) düzenlendi. Dr. Ümit Erkol, 340 delegenin oyunu alarak CHP’nin yeni Ankara İl Başkanı oldu. Erkol, Sercan Çığgın’a karşı yarıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.