Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilim spora da yansıdı

Kuzey Kore ile Güney Koreli sporcuların, ödül töreninde yaşadıkları gerilim 2023 Asya Oyunları’na damga vurdu. 

Kuzey Kore-Güney Kore gerilimi sporda da devam ediyor

2023 Asya Oyunları’nda heyecan 23 Eylül Cumartesi günü başladı. Çin’in Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou kentinin ev sahipliği yaptığı Oyunlar, 8 Ekim Pazar günü sona erecek.

Asya Oyunları’nda heyecan devam ederken spor kamuoyunu meşgul eden bir tartışma da yaşandı. Atletizm erkekler 10 metre atıcılık takım yarışında Güney Kore zirveyi elde ederken; Kuzey Koreli sporcular ise gümüş madalyada kaldı. Güney Koreli sporcular, yarışmanın ardından madalyalarını almak ve ülkelerinin milli marşını söylemek için podyuma çıktı. Ancak Kuzey Koreli sporcular, podyuma çıkmalarına rağmen Güney Koreli sporcuların yanında durmayı reddetti. Yarışmayı 3. sırada tamamlayan Endonezyalı sporcular ise Güney Koreli meslektaşlarının yanında durdu. 

Kuzey Koreli sporcular Kwon Kwang-il, Pak Myong-won ve Songjun Yu’nun bu davranışları, Güney Koreli atletlerin de dikkatlerinden kaçmadı. Güney Koreli bir sporcu, ortamdaki gerilimi dindirmek adına Kuzey Koreli rakibinin omzuna dokundu. Ancak Kuzey Koreli sporcular, rakipleriyle göz teması kurmaktan bile kaçındı. 

2018 yılında da benzer bir tablo oluşmuştu. Pyeongchang Kış Olimpiyatları’nda, Kuzey Koreli buz patencileri, Güney Koreli rakipleriyle birlikte poz vermeyi reddetmişlerdi.

Kuzey Kore ve Güney Kore, 1950-1953 yılları arasında savaşmış ve bu savaşın ardından bir ateşkes ilan edilmişti. İki ülke arasında bir barış anlaşması imzalanmadı. Bu yüzden Kuzey Kore ve Güney Kore’nin teknik olarak hala savaş halinde olduğu kabul ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.