Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Amerika’da | Halk Trump’a yönelik suçlamalar hakkında ne düşünüyor?

2020 başkanlık seçimleri, Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en tartışmalı seçimlerden biri olarak hafızalara kazındı. Ancak, bu seçimlerin ardından gelen olaylar, tarihe damgasını vuracak bir suç soruşturmasının başlangıcını işaret ediyor. Eski Başkan Donald Trump ve müttefiklerini 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını Georgia’da iptal etme çabalarından dolayı Fulton County, Georgia’da yargılanacaklar.

Soruşturmanın başında Fulton County Savcısı Fani Willis bulunuyor ve bu soruşturma, bir yıldan uzun bir süredir devam ediyor. Bu suçlamalar arasında seçim sahtekârlığına teşvik, seçim sahtekârlığı komplosu, seçimlerde hile yapmak üzere suç örgütü kurmak ve seçim görevlilerinin görevlerini yerine getirilmesine müdahale gibi ciddi suçlamalar yer alıyor. Peki Amerikan halkı Trump’ın suçlamaları hakkında ne düşünüyor? Medyascope muhabirleri Murat Türsan ve Katie Phelps Fulton county halkına sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.