Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Bakan Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti

AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Ankara’daki bombalı saldırının ardından komisyonun AKP, MHP ve İYİ Partili üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

Ankara’da, TBMM’ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü binasına 1 Ekim’de düzenlenen bombalı saldırının ardından AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, komisyonun AKP, MHP ve İYİ Partili üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

X hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, “Teröre karşı azim ve kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye yazdı.

Ne olmuştu?

Ankara’da, TBMM’ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü binasına 1 Ekim sabah saatlerinde, biri PKK’lı olduğu tespit edilen iki kişi saldırı düzenlemiş, canlı bombanın kendini infilâk ettirmesiyle iki emniyet mensubu yaralanmış, bir terörist etkisiz hale getirilmişti.

Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütleriyle sürdürülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulamış, o örgütler arasında teröristlerin ve işbirlikçilerinin yanı sıra uyuşturucu tacirlerini, çeteleri ve organize suç örgütlerini de saymıştı.

Sosyal medyada ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen “Ebabil Harekâtı” adlı hesap başta olmak üzere bazı hesaplardan Ali Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yapılmıştı.

Bu paylaşımların ardından iktidar içindeki “Yerlikaya-Soylu çekişmesi” iddiaları yeniden gündeme gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.