CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İstanbul’da gazetecilerle yaptığı toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun X hesabından yayınladığı tweetlere gönderme yaparak, “Değişimi mutfak videosundan öğrenen örgütün kendi varoluşuyla çeliştiğini düşünüyoruz” dedi. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider aramadıklarını söyleyen Özel, “Biz iktidar olamayız o nedenle sağa açılmak zorundayız diyerek parti kimliğimiz kaybettik” diye konuştu.

İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İstanbul İl Kongresi’ne, kurultaya ve değişim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Değişim grubunun İstanbul’u kazanması durumunda galibiyetin kesin olduğunu kaydeden Özel, İstanbul kaybedilse dahi yarışın dengede olduğunu söyledi.
“Değişimi mutfak videosundan öğrenen örgütün kendi varoluşuyla çeliştiğini düşünüyoruz” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun X hesabından yayınladığı videolara gönderme yapan Özel, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider aramadıklarını, Erdoğan’ın dayattığı siyaseti reddeden kadrolarla yola çıktıklarını ifade etti.
Gazetecilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda CHP’nin kurumsal kimliğine değinen Özel, ” ‘Biz iktidar olamayız o nedenle sağa açılmak zorundayız’ diyerek parti kimliğimiz kaybettik” dedi. CHP’nin bir kadro partisi olacağını söyleyen Özel, sadece Türkiye’nin en iyi siyasi partisi değil aynı zamanda en iyi yönetilen kurumu yapacaklarını söyledi.
“Meydan ve sokak” vurgusu
Sık sık iktidarın kendilerini sokağa çekmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na karşılık, meydandan ve sokaktan korkmadıklarını söyleyen Özel’in yorumları da Genel Başkan’a bir gönderme olarak değerlendirildi:
“Biz meydandan da, sokaktan da, eylemden de korkmayan; sivil toplumun, sendikaların güçlenmesine katkı sağlayan ve onların gücünden beslenen aydınlanma meşalesini elimize Türkiye’yi yönetmeye talibiz.“
Canpolat’a “referandum” tepkisi
Özel, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanı adayı olarak görülen Cemal Canpolat‘ın dün (4 Ekim 2023) yaptığı konuşmada 2017 referandumunu hatırlatıp kendilerinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘ndan daha fazla oy aldıklarını söylemesini de değerlendirdi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Böyle bir kıyaslamanın manasız olduğunu söyleyen Özel, İmamoğlu’nun İstanbul yönetimini överek bu başarıyı önemsizleştirmenin yanlış olduğunu belirtti.
İstanbul’u değişimcilerin alması durumunda çok rahat olacaklarını kaydeden Özel, “Değişimciler kaybederse bir adım geri ama başa baş gideceğiz” dedi. Özel, İstanbul İl Kongresi’nin sayısal ağırlıktan daha önemli olduğunu belirterek, sonucun yapılmış kongrelerde seçilen delegelerin temayülünü de değiştirebileceğini söyledi.
Kılıçdaroğlu’na “danışman” göndermesi
“Partiyi danışmanlarla değil her konuda uzman genel başkan yardımcılarıyla yöneteceğiz” diyen Özel, ekibinin dış ilişkilerden sorumlu isminin ise Selin Sayek Böke olduğunu vurguladı.
İstanbul kongresine katılıp katılmayacağı sorusunu yanıtlayan Özel, kongrenin “kurultay provasına” çevrilmeye çalışıldığını söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nun katılmayacak olması nedeniyle kendisinin de katılmayacağını, aynı gün gerçekleştirilecek olan Trabzon kongresine gideceğini söyledi.