Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonu başlıyor: Anadolu Efes, FC Barcelona deplasmanında 

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023/2024 sezonu bugün (5 Ekim) başlıyor. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, bu akşam 21.30’da FC Barcelona deplasmanında parkeye çıkıyor. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın 20.45’te EA7 Emporio Armani Milan’ı konuk edecek.

FC Barcelona – Anadolu Efes 21.30 – S Sport

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023/2024 sezonu heyecanı bugün oynanacak beş karşılaşma ile başlıyor. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, bu akşam saat 21.30’da FC Barcelona deplasmanında parkeye çıkacak. Palau Blaugrana’da oynanacak karşılaşma S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de yeni sezona koç değişikliği ile başlayacak olan Anadolu Efes, yaz döneminde 5.5 yıldır takımın başında bulunan Ergin Ataman ile yollarını ayırmış ve yerine geçtiğimiz sezon Türk Telekom ile başarılı bir sezonu arkasında bırakan Erdem Can’ı göreve getirmişti. Lacivert-beyazlılarda ilk kez bir EuroLeague karşılaşmasına çıkacak 42 yaşındaki koç, kariyerinde de ilk kez Avrupa’nın en büyük arenasında sahne alacak. Koç değişikliğinin yanı sıra kadroda da büyük değişikliklere giden Anadolu Efes, transfer döneminde Darius Thompson, Justus Hollatz, Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Burakcan Yıldızlı, Ercan Osmani, Derek Willis ve Tyrique Jones gibi isimleri kadrosuna kattı. Takımın yıldız isimlerinden Vasilije Micic’i NBA’e yolcu eden lacivert beyazlılar, takım kaptanları Doğuş Balbay ve Bryant Dunston’ın yanı sıra, Buğrahan Tuncer, Egehan Arna, Amath M’Baye, Furkan Haltalı ve Chris Singleton ile de yollarını ayırdı.

Karşılaşma öncesinde Anadolu Efes’te sakatlıklarını atlatan Shane Larkin ve Will Clyburn forma giyebilecek. Milli takımda sakatlanan ve ameliyat geçiren Doğuş Özdemiroğlu ise karşılaşmada forma giyemeyecek. FC Barcelona’da ise karşılaşma öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Anadolu Efes ve FC Barcelona arasında bugüne kadar oynanan 40 karşılaşmada FC Barcelona’nın temsilcimize karşı 22-18’lik üstünlüğü bulunuyor. Ancak oynanan son 8 karşılaşmada ise temsilcimizin 6-2’lik üstünlüğü bulunuyor. Geçtiğimiz sezonda da normal sezonda oynanan iki karşılaşmada temsilcimiz evinde 96-86 ve deplasmanda da 80-75’lik skorlarla galip gelerek rakibine üstünlük sağlamıştı. 

Geçtiğimiz sezon Palau Blaugrana’da oynanan karşılaşmanın özeti:

İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Fenerbahçe Beko – EA7 Emporio Armani Milan yarın akşam 20:45 – S Sport

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonu açılış haftasında diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın akşam 20.45’te İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milan’ı konuk edecek. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak karşılaşma S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonuna da koç Dimitris İtoudis ile yola devam eden Fenerbahçe Beko, kadrosunu da büyük ölçüde korudu. Kadrodaki önemli isimleri korumasının yanı sıra Yam Madar, Raul Neto, Nate Sestina, Hamza Mestoğlu, Sertaç Şanlı ve Georgios Papagiannis gibi önemli isimleri ekledi. Sarı-lacivertliler yaz döneminde Carsen Edwards, İsmet Akpınar, Nemanja Bjelica, Samet Geyik, Tonye Jekiri, Devin Booker ve Kostas Antetokounmpo ile de yollarını ayırdı.

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko’da milli takımda sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacak Raul Neto ve bir süredir sakatlığı bulunan Metecan Birsen forma giyemecek. EA7 Emporio Armani Milan’da ise geçtiğimiz hafta lig mücadelesinde sakatlanan Maodo Lo karşılaşmada forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Beko ve EA7 Emporio Armani Milan arasında 2000 yılından bu yana oynanan 22 karşılaşmada temsilcimizin 15-7’lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında oynanan son 6 karşılaşmada ise deplasman takımları galip gelen taraf oldu. Geçtiğimiz sezon normal sezonda İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 82-75’lik skorla EA7 Emporio Armani Milan kazanırken, Milano’da oynanan karşılaşmada ise gülen taraf 82-72’lik skorla temsilcimiz olmuştu.

Geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan karşılaşmanın özeti:

İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonu açılış günün programı:

Organizasyonda normal sezon, 11-12 Nisan 2024’te yapılacak 34. ve son hafta müsabakalarıyla tamamlanacak. Play-in ve play-off maçlarının yanı sıra Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final-Four’un tarihi ise daha sonra belli olacak.

Play-in formatı uygulanacak

THY EuroLeague’de bu sezondan itibaren play-in formatı kullanılacak. 18 takımın mücadele edeceği organizasyonda play-off’lara katılacak son iki ekip, play-in müsabakalarının ardından belli olacak.

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak THY EuroLeague’de, normal sezonu ilk 6’da tamamlayan takımlar, play-off oynama hakkı elde edecek. Play-off aşamasında mücadele edecek son 2 takım, sezonu 7, 8, 9 ve 10’uncu sırada bitirenler arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek.

Normal sezonun 7’ncisi ile 8’incisi arasındaki maçın galibi, 7’nci olarak play-off’lara yükselecek. Mağlup olan ekip ise 9 ile 10’uncu arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Bu müsabakayı kazanan takım da 8. sıradan play-off bileti alacak.

Play-off serisinde 3 galibiyete ulaşan ekipler Final-Four’a yükselecek.

9 farklı ülkeden takım yer alacak

THY EuroLeague’ de bu sezon 9 ülke takımı mücadele verecek. Organizasyonda 4 ekiple en fazla temsil edilen ülke İspanya olacak. İspanya’yı Real Madrid, Barcelona, Valencia Basket ve Baskonia temsil edecek.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvasında Türkiye (Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko), Fransa (LDLC ASVEL, Monaco), Sırbistan (Kızılyıldız, Partizan), Yunanistan (Olympiakos, Panathinaikos), Almanya (Bayern Münih, ALBA Berlin) ve İtalya (EA7 Emporio Armani Milan, Virtus Segafredo Bologna) ikişer, İsrail (Maccabi Playtika) ile Litvanya (Zalgiris) ise birer takımla yer alacak.

Ergin Ataman, Panathinaikos’ta başarı kovalayacak

Türk başantrenör Ergin Ataman, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos’ta görev yapacak.



Anadolu Efes’i 2021 ve 2022’de THY EuroLeague şampiyonluğuna ulaştıran Ataman, bu başarıyı yeşil-beyazlı ekipte de elde etmeye çalışacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da başında bulunan deneyimli çalıştırıcı, kariyerinde üçüncü kez yurt dışı deneyimi yaşayacak. Ergin Ataman, İtalya’da 2001-2003’te Montepaschi Siena, 2006-2007’de ise Fortitudo Bologna’nın başantrenörlüğünü üstlenmişti.

Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon 11 yeni NBA’den gelen oyuncu forma giyecek:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.