Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna’nın doğusundaki Harkov bölgesinde bulunan Kupiansk yakınlarına düzenlenen füze saldırısında en az 49 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 6 yaşında bir erkek çocuğu da var.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Telegram hesabından yaptığı açıklamada Rusya’yı suçladı: “Rusya, buna ve bunun gibi terör saldırılarına sadece bir şeyden ihtiyaç duyuyor: soykırım amaçlı saldırganlığını tüm dünya için yeni bir norm haline getirmek.”
Harkov Bölge Başkanı Oleg Sinegubov, saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Sinegubov, yaralılar arasında 6 yaşında bir kız çocuğunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Arama kurtarma ekipleri, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.
Olay yerinden ilk görüntüler:
Saldırı, Zelenskiy’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından kurulan Avrupa Siyasi Topluluğu’nun zirvesine katılmak üzere İspanya’nın güneyindeki Granada’da olduğu sırada gerçekleşti.
Addressing leaders in Granada, I stated that each of us represents Europe. We may have our own views and, at times, different opinions on European issues. But still, we are all Europe. And it’s not just about geography. It’s about history, morality, and security that we share.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) October 5, 2023Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
![]()
Kupiansk neden önemli?
Harkov, 24 Şubat 2022’de başlayan Rus işgalinden itibaren iki ülke arasındaki çatışmalarda cephe hattı. Kupiansk ise Harkov’un doğusunda yer alan bir bölge ve Rus güçleri için önemli bir ikmal bölgesi.
Kaynak: BBC