Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023/2024 sezonunun açılış haftası: Anadolu Efes, FC Barcelona’ya son çeyrekte kaybetti – Fenerbahçe Beko’nun konuğu EA7 Emporio Armani Milan

Turkish Airlines EuroLeague’de 2023/2024 sezonu dün (5 Ekim) oynanan beş karşılaşma ile başladı. FC Barcelona deplasmanında sezonu açan temsilcimiz Anadolu Efes, 91-74’lük skorla mağlup oldu. Bugün (6 Ekim) sahaya çıkacak temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise bu akşam 20.45’te EA7 Emporio Armani Milan’ı konuk edecek.

Barcelona 74-91 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonu ilk haftasında FC Barcelona deplasmanına konuk olan temsilcimiz Anadolu Efes, 91-74’lük skorla mağlup oldu. Yeni koçu ve yeni yapılanmasıyla sezona henüz hazır gözükmeyen lacivert-beyazlılar, skorun ilk üç çeyrekte yakın gittiği karşılaşmada son çeyrekte farkın açılmasına engel olamadı ve sezona mağlubiyetle başladı. Geçtiğimiz sezonlarda yaşadığı hayal kırıklarının ardından takımın başına “camianın çocuğu” Roger Grimau’yu getiren FC Barcelona ise büyük ölçüde koruduğu kadrosuna, NBA’den yaptığı takviyelerle birlikte sezona iyi başlangıç yaptı. 

FC Barcelona’da 7/8 saha içi isabeti ile 18 sayı kaydeden Willy Hernangomez karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Jan Vesely 16 sayı ve 7 ribaund, Nicolas Laprovittola 13 sayı, 5 ribaund ve 8 asist ve Jabari Parker da 10 sayı kaydetti. Anadolu Efes’te ise kaptan Shane Larkin 16 sayı ve 12 asist, Tyrique Jones 10 sayı ve Elijah Bryant da 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları

1P: 22-19
2P: 18-15
3P: 29-30
4P: 22-10

Anadolu Efes farklı kaybetse de Shane Larkin FC Barcelona deplasmanında ayakta kalan tek isimdi:

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de dün (5 Ekim) gecenin sonuçları:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da sahaya çıkacağı bugünün (6 Ekim) programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.